Dags att gå med i Kulturskolans elevförening!

Kontakta Kulturskolan

Kulturskolan
Telefon: 090-16 59 53

Besöksadress: Umestan, Paradvägen 36 och Hamnmagasinet, Västra strandgatan 4

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-17.00

Föreningens viktigaste uppgift är att föra din och de andra deltagarnas åsikter uppåt i organisationen och komma med förbättringsförslag, likt din skolas elevråd.

  • Det kostar inget att vara med, istället får föreningen bidrag för varje medlem, därför är det viktigt att alla som går i kulturskolan också går med i föreningen.
  • Du eller din grupp har möjlighet att söka pengar till olika aktiviteter inom kulturskolan, exempelvis för att anordna ett läger, en workshop eller åka på ett studiebesök.
  • Du blir även medlem i RUM (Riksförbundet för musikanter) Vilket är Sveriges största ungdomsförbund för unga som håller på med kultur.

Anmäl dig på: https://www.ebas.rum.se/blimedlem/kulturskolansiumeaelevforeninglänk till annan webbplats

Viktigt med inflytande

Kulturskolans elevförening har ett skriftligt avtal med Umeå kommuns kulturchef Fredrik Lindegren samt Kulturskolans avdelningschef Beatrice Hammar som garanterar att de har medinflytande i organisationen. Exempelvis är föreningens styrelse en av remissinstanserna när Umeå kommun tar fram sin kulturpolitiska program. Läs mer på: Avtal ger barn och unga mer inflytande i Umeås kulturlivöppnas i nytt fönster

Bild

Fler nyheter

Skriv ut
Senast uppdaterad: 19 november 2020
Publicerad: 19 november 2020
Sidan publicerad av: Emma Skog