Dags att gå med i Kulturskolans elevförening!

Kontakta Kulturskolan

Kulturskolan

Besöksadress: Umestan, Paradvägen 36 och Hamnmagasinet, Västra strandgatan 4

Föreningens viktigaste uppgift är att föra din och de andra deltagarnas åsikter uppåt i organisationen och komma med förbättringsförslag, likt din skolas elevråd.

• Det kostar inget att vara med, istället får föreningen bidrag för varje medlem, därför är det viktigt att alla som går i kulturskolan också går med i föreningen.
  • Du eller din grupp har möjlighet att söka pengar till olika aktiviteter inom kulturskolan, exempelvis för att anordna ett läger, en workshop eller åka på ett studiebesök.
  • Du blir även medlem i RUM (Riksförbundet för musikanter) Vilket är Sveriges största ungdomsförbund för unga som håller på med kultur.

Anmäl dig på: https://www.ebas.rum.se/blimedlem/kulturskolansiumeaelevforeninglänk till annan webbplats

Viktigt med inflytande

Kulturskolans elevförening har ett skriftligt avtal med Umeå kommuns kulturchef Fredrik Lindegren samt Kulturskolans avdelningschef Beatrice Hammar som garanterar att de har medinflytande i organisationen. Exempelvis är föreningens styrelse en av remissinstanserna när Umeå kommun tar fram sin kulturpolitiska program. Läs mer på: Avtal ger barn och unga mer inflytande i Umeås kulturlivöppnas i nytt fönster