Brevutskick till blivande åk 3

Kontakta Kulturskolan

Kulturskolan

Besöksadress: Umestan, Paradvägen 36 och Hamnmagasinet, Västra strandgatan 4

Vi får många samtal från föräldrar som fått ett tomt kuvert av oss. Vi ber så mycket om ursäkt för detta. Någonstans har det blivit fel med logistiken för detta utskick. Brevet innehöll en inbjudan till Kulturskolans verksamhet till hösten samt en folder. Här kan ni ta del av informationen digitalt istället.

Till vårdnadshavare till barn som börjar åk 3 till hösten
Från lördagen den 22 augusti 2020 är ditt barn välkommet att anmäla sig till Kulturskolan i Umeå. På vår webbsida www.umea.se/kulturskolan kan du välja mellan många olika kurser. Där ser du också hur du ska anmäla dig via StudyAlong.

Kulturskolan finns på Umestan och Hamnmagasinet men också på många skolor runt om i kommunen. När du bokar någon av våra kurser så ser du direkt vilken lärare/pedagog som har kursen och var den är. Vi utgår ifrån varje barns egna förutsättningar; intresse, ambition och förmåga och erbjuder både individuella lektioner och gruppverksamhet.
Många som spelar instrument har också möjlighet att vara med i våra olika ensembler och orkestrar. Din musiklärare kommer att lotsa dig rätt när ni träffas till hösten.

Vårt utbud är till för alla barn och ungdomar 0-25 år. Vi har även gruppverksamhet speciellt riktad till barn och unga med funktionsnedsättningar; dels Alla Kan-kören för unga i åldern 13 år och uppåt och dels funkit-grupper för bild och teater. Vi erbjuder också funktionsinriktad musikterapi (FMT). Läs mer på vår webbsida.

Barn och ungdomar i Kulturskolan deltar regelbundet i olika konserter, uppspel och utställningar; på skolor och ute i olika offentliga sammanhang. Följ oss på sociala medier och webbsida om ni vill besöka några av alla våra evenemang.

Lördagen den 29 augusti kl. 10-15 kommer det att finnas möjlighet att pröva-på på Kulturskolan, Umestan. Barn under 16 år är välkomna i sällskap med vuxen.
För mer information och anmälan till vårt kursutbud – besök vår webbsida www.umea.se/kulturskolan. Du kan också mejla eller ringa om du har fler funderingar.

Camilla Freedman
Enhetschef Kulturskolan

Beatrice Hammar
Enhetschef Kulturskolan