Information från Kulturskolan i Umeå gällande covid-19

Kulturskolan

Besöksadress: Umestan, Paradvägen 36 och Hamnmagasinet, Västra strandgatan 4

OBS: Denna text uppdateras kontinuerligt

Efter gårdagens information från folkhälsomyndigheten har vi beslutat att ställa in all gruppverksamhet för denna termin. Detta gäller alla ämnen och kurser. Vi kommer även reducera terminsavgiften för alla deltagare med 25%.

För de deltagare som har individuell undervisning uppmanar vi er att fortsätta följa folkhälsomyndighetens direktiv för att begränsa smittspridningen:

• Uppmärksamma era barn/ungdomar på att tvätta händer ordentligt med tvål och vatten innan och efter lektioner.
  • Vid förkylningssymtom så vill vi att era barn/ungdomar stannar hemma från Kulturskolan
  • Vid sjukdom – stanna hemma två dagar efter att symtomen försvunnit

Kulturförvaltningen i Umeå kommun har beslutat ställa in alla offentliga arrangemang fram till 31 maj. Detta innebär att Kulturskolan inte kommer att arrangera några offentliga konserter eller teaterfestivalen i vår. Det känns självklart tråkigt för de barn och unga som arbetat och sett fram emot dessa arrangemang, men vi hoppas att vi på detta vis planar ut och minskar smittspridningen och därmed underlättar för vården under den tid vi har framför oss.

2 april 2020

Beatrice Hammar, Enhetschef Kulturskolan