Jobba med film!

Kontakta Kulturskolan

Kulturskolan
Telefon: 090-16 59 53

Besöksadress: Umestan, Paradvägen 36 och Hamnmagasinet, Västra strandgatan 4

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-17.00

Ta chansen att få vara med och göra en kortfilm tillsammans med andra unga filmskapare. Prova på olika arbetsroller och hitta det du tycker är roligast. Kursen ges i samarbete med Studiefrämjandet Umeå.

Kursen är upplagd som en riktig spelfilmsproduktion där du ingår i ett arbetslag som hjälps åt att planera upp inspelning, skriva bildmanus, filma med proffsutrustning, bygga upp scener och rekvisita, skådespela och regissera.

Vuxna ledare hjälper till att producera filmen medan deltagarna står för allt
kreativt. Vi köper in material och rekvisita så att teamet har det dem behöver. Filmen är deltagarnas film och det är ni som ansvarar för att arbetet blir gjort. Ledarna ansvarar för övergripande planering och ordnar med diverse tjänster så att teamet har allt som behövs.

Under kursen har vi ett workshop-tillfälle med professionella instruktörer från branschen som visar hur tekniken funkar och vad man ska tänka på under en filminspelning. Detta för att ni ska bekanta er med den tekniska utrustningen och för att få en snabb introduktion till hantverket.

Efter planering är det dags för inspelning. Detta görs under sammanlagt två helger med hela lördagar och söndagar (minst 8h per dag). Under inspelningsdagarna bjuder vi på catering och fika för att hålla energinivån på topp.

När filmen är inspelad kommer kursdeltagarna bli erbjudna att klippa filmen under handledning av kursledare Samuel.

Begränsat antal platser.Vi ser helst att du har möjlighet att närvara under så många träffar som möjligt. Om det är fullt hamnar du i reserv.

Läs mer och anmäl dig via Studiefrämjandets webb:

Intresseanmälan till kurs "Jobba med film"länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Omgång 1 är fullbokad men när denna nyhet skrivs finns det fortfarande platser kvar för omgång 2 (april-maj)

Bild

Fler nyheter

Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 februari 2020
Publicerad: 20 februari 2020
Sidan publicerad av: Emma Skog