Skapande lördag- vårpremiär!

Kontakta Kulturskolan

Kulturskolan

Besöksadress: Umestan, Paradvägen 36 och Hamnmagasinet, Västra strandgatan 4

Varmt välkomna till vårens första Skapande lördag! Likt tidigare år har vi tio härliga lördagar med öppet hus att se fram emot! För den som vill leka och klä ut sig finns teatergarderoben, med kostymer som passar både stora och små och sagorummet är fyllt med rekvisita. Upplev barnteater eller ta en fika. Du kan också skapa i vår ateljé eller prova på dans eller trummor! Gratis och öppet för alla!

Nyheter för våren är att vi justerar öppettiderna från 12:00-15:00 samt att du endast kan hämta ut biljetter till en av dagens biljettaktiviteter. Detta för att fler besökare ska ha möjlighet att ta del av vårt utbud av aktiviteter.

Lördag 25 januari kl. 12:00-15:00

DAGENS KULTURPROGRAM: Tantteatern ger föreställningen Min egen lilla liten
En ensam grå Varelse bor i en grotta och längtar efter nån att ta hand om. En dag ramlar en liten gnista in i hennes liv. En föreställning av av och med Karin Larson, Tantteatern efter en bok av Ulf Stark och Linda Bondestam. Ges vid två tillfällen, kl. 12:30 och 14:00 i Svarta lådan. För barn från 4 år. Begränsat antal platser, gratisbiljetter delas ut från kl 12.00!

DANS: Start Ca 13.15. Prova på modern västafrikansk dans med Didier Blekou. Tillsammans får ni röra på kroppen till tonerna av härlig musik! Begränsat antal platser, gratisbiljetter delas ut från kl 12.00!

TRUMMOR: Prova spela Djembetrummor med Didier. Vi fyller rummet med rytmer och alla kan vara med! Begränsat antal platser, gratisbiljetter delas ut från kl. 12.00!

SKAPA I ATELJÉN: I vår stora ateljé får små och stora skapa tillsammans utifrån dagens tema. Här får ni prova på att skapa med olika tekniker och material. Pedagoger finns alltid på plats för att inspirera och hjälpa till.

TEATERGARDEROBEN: Ett rum fyllt med utklädningskläder som passar både stora och små fria för alla att använda. Men tänk på att hänga tillbaka provade plagg för allas trevnad.

SAGORUMMET: Här är det fritt fram för lek och rollspel. I vårt mysiga sagorum finns allt från skogsglänta till kungatron. Bara fantasin sätter gränserna.

LEK OCH SPEL: Spela spel, prova på mjukbowling, rocka rock-ring eller spela ett jätte-jenga

CAFÉ HAMNEN: Öppnar redan kl. 11.30. Ta en paus och fyll på med energi i vårt barnvänliga café! Här säljs både mat och gofika. Mjölk och glutenfria alternativ finns alltid.