Skapande lördag!

Kontakta Kulturskolan

Kulturskolan

Besöksadress: Umestan, Paradvägen 36 och Hamnmagasinet, Västra strandgatan 4

Titta på teater, klä ut dig, lek i sagorummet, skapa i ateljén, dansa, rör på kroppen, och spela spel! På Skapande lördag har vi öppet för dig liten som stor. Under tio lördagar, höst som vår, bjuder vi in barn och vuxna till vårt hus! Alla aktiviteter är gratis och biljetter för dagens kulturprogram, dans och trummor släpps när vi öppnar kl. 12:00.

Kulturprogram Varje lördag erbjuder vi ett kulturprogram. Ofta är et en teaterföreställning, men det kan även vara något helt annat: dans, cirkus eller ett yoga-pass! Biljetter till dagens kulturprogram släpps när vi öppnar kl. 12:00 och det är först till kvarn som gäller. Ofta är det hårt tryck på biljetterna så om du planerar att se föreställningen är det bra att komma i tid.

Ateljéprogram på Skapande lördag
I vår stora ateljé får stora och små skapa tillsammans utifrån dagens tema. Här får ni prova på olika tekniker och material. Pedagoger finns alltid på plats för att inspirera och hjälpa till.

Dansa och rör på kroppen
Prova på modern västafrikansk dans med Didier Blekou. Tillsammans får ni röra på kroppen till tonerna av härlig musik! Begränsat antal platser, gratisbiljetter delas ut från kl 12:00.

Spela trummor med Didier
Prova spela Djembetrummor med Didier. Vi fyller rummet med rytmer och alla kan vara med! Begränsat antal platser, gratisbiljetter delas ut från kl. 12:00!

Sagorum och teatergarderob
Kom in i vår teatergarderob! Här finns teaterkostym som passar både stora och små, fria för alla att använda. I vårt mysiga sagorum finns allt från skogsglänta till kungatron. Bara fantasin sätter gränserna.

Lek och spel
Spela spel, prova på mjukbowling, rocka rock-ring eller spela ett jätte-jenga! I vårt största rum ”fack 2” finns det plats för lek och spel. Utvalda lördagar är föreningen ”Vi Unga Gycklare” på plats för den som vill prova på olika cirkuskonster.

Café Hamnen
Ta en paus och fyll på med energi i vårt barnvänliga café! Här säljs både mat och gofika. Mjölk- och glutenfria alternativ finns alltid. Välkomna!

Ladda ner hela höstens program här:

Programblad Skapande lördag

Läs mer om Skapande lördag på www.umea.se/kulturcentrumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster