Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kunke på besök

Kulturskolan

Besöksadress: Umestan, Paradvägen 36 och Hamnmagasinet, Västra strandgatan 4

Bild

Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kunke och Camilla Freedman, chef på Umeå musikskola

Kultur- och demokratiministern Alice Bah Kunke besökte Umeå Musikskola 16 mars för att prata om hur verksamheten ser ut idag samt målsättningar och utmaningar inför framtiden. Vi pratade om kvalitet utifrån bredd och spets, grupp- och enskild undervisning samt inkludering och tillgänglighet.

Umeå musikskola träffar ca 2500 elever varje vecka och en enskild lärare träffar i snitt 80 elever per vecka. El Sistemaundervisningen i Umeå sticker ut nationellt då den inkluderar alla elever i fyra stadier i fyra skolor och därefter är den frivillig, totalt ca 530 elever.

Vi samverkar med civila samhället lokalt, men vi bedriver också kontinuerligt arbete på regional nivå och bidrar både i nationella och internationella samarbetsprojekt.

Vi samtalade om allt detta liksom det stora arbetet framöver för att kunna erbjuda ett rikt utbud av kurser och nå ut till alla barn och ungdomar i hela kommunen.