Studera hos oss

Kontakta Midgårdsskolan

Midgårdsskolan
Telefon: 090-16 59 50

Besöksadress: Paradvägen 36 901 84 Umeå

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-17.00

Midgårdsskolan är en gymnasieskola där du får växa och utveckla dina talanger i kreativ miljö oavsett vilket program du väljer. Vårt mål är att förbereda dig inför livet efter gymnasiet och ge dig goda förutsättningar för fortsatta studier eller arbete.

Våra högskoleförberedande program, Estetiska, Naturvetenskaps- och Samhällsvetenskapsprogrammet arbetar utifrån det vi kallar Midgårdsmodellen Länk till annan webbplats.. Den innebär i korthet att du läser dina kurser terminsvis istället för på ett helt läsår, de flesta lektionerna är 2,5 h långa och att du har en längre paus mitt på dagen i samband med lunch.

Vi strävar efter en miljö där det mesta av ditt lärande sker på skoltid med en förhoppning att du, utifrån vårt upplägg av utbildningen, ska få möjlighet att forma en livsstil som ger förutsättningar för att hela du ska må bra. Hos oss kan du varva dina studier med stöd och aktiviteter som hjälper dig att behålla fokus och utvecklas på ett långsiktigt hållbart sätt.

Våra program:

Vi erbjuder fem högskoleförberedande program (Obs! Humanistiska programmet och Teknikprogrammet startar HT 2023) samt gymnasiesärskola och introduktionsprogram.

  • Högskoleförberedande program
    På våra högskoleförberedande program har du möjlighet att påverka innehållet i din utbildning. Hos oss finns ett stort urval av valbara kurser, både inom estetiska och teoretiska ämnen, vilket ger dig frihet att välja kurser utifrån dina intressen och mål.

Maxa din utbildning:

Här kan du se exempel på tillvalskurser , 32.7 kB, öppnas i nytt fönster. som vi erbjuder 2022/23.

Om du har funderingar över våra tillvalskurser eller program kan du ta kontakt med våra studievägledare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Du kan välja att fördjupa dig mer inom programmets inriktning eller läsa kurser som ger dig en bredare behörighet och/eller fler meritpoäng. Om du har funderingar kring dina val kan du alltid ta hjälp av våra studie- och yrkesvägledare.

  • Introduktionsprogram
    Introduktionsprogrammen ger dig som inte är behörig till ett nationellt program möjlighet att få behörighet att komma in på ett nationellt program, eller utbildning för att söka dig vidare till ett arbete.

  • Gymnasiesärskola
    I gymnasiesärskolan får du en fyraårig utbildning som ger en god grund för att studera vidare, söka arbete och kunna delta aktivt i samhällslivet.

Mer information om respektive program hittar du längre ner på sidan samt i vår informationsfolder. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vill du prova på hur det är att vara elev hos oss?

Är du intresserad av något av våra program men skulle vilja veta lite mer innan du bestämmer dig? Då är du varmt välkommen att göra ett praktiskt skolorienteringsbesök, ett s.k. PRASO-besök hos oss. Under prason får du följa med en elev/klass under en dag, vara med på lektioner, träffa lärare och elever och äta i matsalen för att känna av stämningen på programmet.

Anmälan till praso hittar du här (Obs! Anmälan öppnar vecka 47)

Skolverkets information och filmer om de olika programmen

Här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar du skolverkets information och filmer om samtliga program. Klicka dig fram till det du är intresserad av.

Utbytesstudent på Midgårdsskolan

Midgårdsskolan tar emot utbytesstundeter, ansökan och mer information hittar du här.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 9 december 2022
Sidan publicerad av: Andreas Härgestam Arvidsson