Elevernas kampanj är live

Kontakta Midgårdsskolan

Midgårdsskolan
Telefon: 090-16 59 50

Besöksadress: Paradvägen 36 901 84 Umeå

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-17.00

I slutet av april 2021 arrangerades en kampanjtävling i en klass på Midgårdsskolans Estetik och medieprogram. Uppdraget presenterades av Umebrå tillsammans med polisen, och bestod i att arbeta fram en kampanjidé för att motverka våld i ungas nära relationer. Umebrå, representanter för polisen, fältgruppen, fritidsgårdar och tjej- och kvinnojouren agerade jury vid redovisningen och utsåg ett vinnande bidrag.

Bild

Vi måste prata om våldet

Elevernas idé går live

Umebrå förverkligar elevernas kampanjidé med start denna vecka och kampanjen pågår fram till början av november. Den kommer att vara synlig i Umeå genom bussreklam, affischer, utställningsskåp längs gågatan i centrum och en fasadvepa på ett av stadens största torg.

”Att göra den här kampanjen tillsammans med ungdomar, kring ett viktigt och angeläget tema som våld i ungas nära relationer är inspirerande och hoppfullt. Jag är imponerad och stolt över hur ungdomarna formulerat sig i affisch och film, och glad att vi kan ta kampanjen vidare och göra den synlig för Umeåborna”, säger Ulrika Granskog, processledare Umebrå, Umeå kommun.

”Att få möjligheten att se sin idé i en verklig kampanj ger eleverna, och mig som medielärare, en jätteboost!” säger Cecilia Holm, medielärare och mentor för Estetiska programmet Estetik och media på Midgårdsskolan.

Här kan du se filmen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om kampanjen här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 oktober 2021
Sidan publicerad av: Miia Wännström