Fastnade för jazz på Midgårdsskolan

Kontakta Midgårdsskolan

Midgårdsskolan
Telefon: 090-16 59 50

Besöksadress: Paradvägen 36 901 84 Umeå

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-17.00

Hos oss finns fem inriktningar på det estetiska programmet som alla ger en bra behörighet för vidare studier på högskola eller universitet samtidigt som eleverna får utvecklas inom sitt estetiska område. Därför återfinns våra tidigare elever inom flera olika branscher, både inom estetiska verksamheter men också andra yrkesgrupper.

En av dem som valde att fortsätta inom sitt estetiska område var Ester, en av våra tidigare elever på Estetiska programmet med inriktning musik, som nu studerar till en master i piano med inriktning mot jazz. Under sin tid hos oss introducerades hon för musikstilen av Thomas Olsson, musiklärare, och bestämde sig därefter att läsa jazzlinjen vid Framnäs folkhögskola. Därefter läste hon en jazzkandidat på Musikhögskolan där hon bildade duon Hera tillsammans med sångerskan Sofie.

Premiär för egenskriven julsång

Hera har tidigare främst gjort jazz- och bluesinfluerade arrangemang på populärmusik men har nu även börjat skriva eget material. Inför julen har de släppt egenskrivna julsången "Det är sen gammalt" som finns att lyssna på via Heras Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Program för dig vill utvecklas musikaliskt och få en bra behörighet för studier

Estetiska programmet med inriktning Musik är ett högskoleförberedande program där du får lära dig allt från körsång till musikproduktion. Utbildningen passar dig som vill utvecklas inom musiken samtidigt som du får en bra behörighet och grund för högskola eller universitet men också dig som vill satsa på en karriär inom musik. Vilken väg du än väljer i framtiden kommer du att ha nytta av de kunskaper och kompetenser som du fått på programmet.

Läs mer om estetiska programmet med inriktning musik här.

Fler nyheter

Skriv ut
Senast uppdaterad: 21 december 2020
Sidan publicerad av: Therése Swärd