Midgårdslärare bloggar åt svenska FN-förbundet

Kontakta Midgårdsskolan

Midgårdsskolan
Telefon: 090-16 59 50

Besöksadress: Paradvägen 36 901 84 Umeå

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-17.00

Svenska FN-förbundet uppmärksammar internationella lärardagen, 5 oktober, genom att låta en av Midgårdsskolans lärare blogga om lärares roll och betydelse av utbildning.

Lördag 5 oktober på internationella lärardagen bloggar Lisa Olofsson, lärare i samhällsvetenskap och historia, på svenska FN-förbundets blogg.

Bloggen speglar FN-förbundets fokusområden och knyter an till deras linje om arbetssätt och aktiviteter. Eftersom Midgårdsskolan är en certifierad FN-skola som samarbetar med svenska FN-förbundet och de önskade uppmärksamma skolan och det fina jobb vi gör med våra elever fick Lisa erbjudande att blogga med anknytning till uppmärksammandet av internationella lärardagen. Detta tycker vi på Midgårdsskolan är jätteroligt och lärarna som arbetar med FN-skolan ser detta som ett erkännande för hela skolan och det goda jobb samhällsvetenskapslärarana gör tillsammans.

Syfte att uppmärksamma lärare

Internationella lärardagen instiftades av Unesco 1994. Dagen firas över hela världen för att uppmärksamma lärarnas viktiga roll i samhället och lärares betydelse för utbildning och utveckling. Utgångspunkten är att bättre arbetsvillkor för lärare ger bättre förutsättningar för lärande.

Mer information

Läs Lisas blogginlägg på svenska FN-förbundets webbplats Länk till annan webbplats.

Bild

Fler nyheter

Skriv ut
Senast uppdaterad: 4 oktober 2019
Sidan publicerad av: Therése Swärd