Stort grattis till vinsten Nora

Kontakta Midgårdsskolan

Midgårdsskolan
Telefon: 090-16 59 50

Besöksadress: Paradvägen 36 901 84 Umeå

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-17.00

Vi på Midgårdsskolan vill gratulera Nora som vunnit andra pris i tävlingen ”Jag skriver i dina ord” och i veckan tagit emot pris vid en avslutningsceremoni i Göteborg.

Stort grattis till Nora Holand i årskurs 2 på Midgårdsskolans estetiska programmet med inriktning teater som vann andra pris i årets upplaga av skrivartävlingen ”Jag skriver i dina ord".

Det var via kursen Skrivande (tillvalskurs som kan väljas som individuellt val) som Nora deltog i tävlingen med novellen "Klubbland" som utgår från Håkan Hellströms låt med samma namn. Juryns motivering till priset var ”Klubbland är en tät och intensiv kortnovell inspirerad av Håkan Hellströms låt med samma namn. Med ett högt tempo och genom såväl träffsäkra som säregna uttryck suger den in oss i en tonårsvärld där sorgen över vad vi saknar och glädjen i det vi har går hand i hand.”

Om tävlingen

”Jag skriver i dina ord”  är en årligt återkommande skrivtävling som riktar sig mot gymnasieelever. Bidraget ska vara på svenska och bestå av en egen litterär text, skriven utifrån en redan existerande dikt eller låttext. Elever från hela landet deltar i tävlingen och de inskickade bidragen bedöms av fyra jurygrupper som slutligen utser tre pristagare som får ta emot pris vid en avslutningsceremoni i Göteborg.

Bakgrund

Jag skriver dina ord arrangerades för första gången 2014-2015 av Forum för poesi och prosa, Författarcentrum Väst för elever i Västra Götalandsregionen. 2016-2017 blev tävlingen rikstäckande. Tävlingens huvudsyfte är att öka möjligheterna för eleverna att få ett förhållande till litteraturen genom att locka dem till att läsa och skriva.

Läs en intervju med Nora på Västerbottenkurirens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Skriv ut
Senast uppdaterad: 16 maj 2019
Sidan publicerad av: Therése Swärd