Läs årets upplaga av Mindyard

Kontakta Midgårdsskolan

Midgårdsskolan

Besöksadress: Regementsområdet, Box 3054, 903 02 Umeå

Tisdag 9 april gavs årets upplaga av Mindyard ut i samband med en releasefest i Gröna rummet (cafeterian). Om du missade releasen kan du gå till Gröna rummet och hämta ett exemplar av tidningen samt titta på en utställning med bilder t.o.m. vecka 17.

Mindyard skapas varje år av eleverna i årskurs 2 på Estetiska programmet med inriktning estetik och mediaöppnas i nytt fönster och består av en papperstidning samt videoklipp. Temat för årets upplaga är mänskliga beteenden och ledorden för design och foto har varit: organiserat kaos, kontrastfärger, dramatik och retro. Tidningen kan läsas digitalt härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och tv-klippen kan ses härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Utöver release på Midgårdsskolan, där tidningen delas och Mindyard-tv streamar, delas tidningen även ut till elever på högstadiet.

Arbetet är ett kursöverskridande projekt mellan kurserna Medieproduktion 2, Fotografisk bild, Medier, samhälle och kommunikation samt Svenska. Ansvariga lärare är Anita Blomkvist Johansson, Fernando Altamirano, Cecilia Holm och Johan Lönnelid.