Teaterelever och Umeå Musikskola sätter upp Brodwaymusikal

Kontakta Midgårdsskolan

Midgårdsskolan

Besöksadress: Regementsområdet, Box 3054, 903 02 Umeå

Onsdag 27 mars är det premiär för Urinetown – the Musical, en av vårens kulturella höjdpunkter på Midgårdsskolan.

Musikalen är ett samarbete mellan eleverna i årskurs 3 på Estetiska programmet med inriktning Teater och Umeå Musikskola. I föreställningen behandlas aktuella ämnen som miljöförstöring och människors ansvar med drastisk humor, oanade vändningar och häftiga sång och dansnummer.

Handling:
Musikalen, skriven av Greg Kotis och Mark Hollman, hade premiär på Brodway 2001 och utspelar sig i en nära framtid i en stad där grundvattennivån sjunkit så lågt att myndigheterna känt sig tvingade att ta till drastiska åtgärder. Folkets vattenförbrukningen och kissande ska regleras av företaget “Urine good company” genom avgiftsbelagda offentliga toaletter. Men folkets längtan efter frihet och demokrati går inte att kontrollera och upproret är oundvikligt.

Musikalen framförs på svenska.

Föreställningstider:

• Onsdag 27/3 kl. 18:30-21.00 inkl. paus
  • Torsdag 28/3 kl. 18:30-21.00 inkl. paus

Biljettinformation:

Fri entré, bljetter bokas härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Biljetter och programblad delas ut vid insläppet för vardera föreställning. Platserna är onumrerade, kom därför i god tid för att försäkra er om att hela sällskapet kan sitta samlat.

Vi kan inte garantera att ni får sitta bredvid varandra.

Har ni frågor gällande föreställningen kontakta:
Therése Swärd, kommunikatör på Midgårdsskolan, therese.svard@umea.se eller Lisa Sandgren, administratör Umeå Musikskola,  lisa.sandgren@umea.se