FN-rollspel med fokus på klimatfrågan

Kontakta Midgårdsskolan

Midgårdsskolan
Telefon: 090-16 59 50

Besöksadress: Paradvägen 36 901 84 Umeå

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-17.00

Under vecka 6 fylls skolans lokaler med utställningar och uppträdanden av elever från de estetiska programmen dans, musik samt estetik och media. Samtliga är öppna för allmänheten och även media och Umeås niondeklassare är inbjudna till separata visningar.

'We are the first generation that can end poverty, the last that can end climate change'. Orden kommer från FN:s föregående generalsekreterare Ban Ki Moon. Han ville med detta uttalande rikta särskilt intresse till dagens generation, däribland ungdomar och det viktiga arbete som de kan och måste åstadkomma för att kunna efterlämna en hållbar planet till nästkommande generationer.

Med bakgrund av detta genomför elever vid SA och NA ett rollspel under vecka 7 där temat är klimatförändringar. De kommer i egenskap av att agera delegater från världens alla hörn förhandla fram nya ramverk för ett klimatavtal som lyfter såväl minskade utsläpp som anpassningar till klimatpåverkan. Det blir tre dagar av djupa förhandlingar, kompromisser och heta debatter. Vi önskar dem lycka till!

Bild

Fler nyheter

Skriv ut
Senast uppdaterad: 9 februari 2018
Sidan publicerad av: Katarina Lundgren