Midgårdshallen - ny idrottshall på Umestan

Kontakta Midgårdsskolan

Midgårdsskolan
Telefon: 090-16 59 50

Besöksadress: Paradvägen 36 901 84 Umeå

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-17.00

Den nya Midgårdshallen som ligger bakom Midgårdsskolan är utrustad och lämpad för bollsporter och skolidrott. Hallen är 40 x 20 meter och läktaren rymmer 100 åskådare.

På dagtid är idrottshallen till för skolans verksamhet och på kvällar och helger hyr Fritid ut den till föreningar och privatpersoner.
– Hallen blev ett lyft för gymnasieeleverna som tidigare bara hade en liten hall att använda. I anslutning till idrottshallen har skolan även fått tillgång till en styrketräningslokal för eleverna att nyttja på dagtid. Styrketräningen är till för skolundervisning och kan inte hyras på kvällar och helger, säger Patrik Lindqvist, byggprojektledare på Fastighet, Umeå kommun.

Föreningar och privatpersoner kan hyra på kvällar och helger

Redan nu har föreningar börjat boka upp sina träningstider i hallen.
– Mest tryck på att boka hallen är från idrottsföreningar under vardagkvällar. Övriga lediga tider kan hallen bokas av föreningar och privatpersoner via kommunens bokningssystem. Man kan också kontakta lokalbokningen för mer information om tillgänglig utrustning och villkor för att hyra, säger Tomas Savilahti, fritidskonsulent på Fritid, Umeå kommun.

Arkinova Arkitekter har ritat idrottshallen och Nåiden Bygg har byggt den på uppdrag av Fastighet, Umeå kommun.

Bild

Fler nyheter

Skriv ut
Senast uppdaterad: 3 oktober 2017
Sidan publicerad av: Andreas Moberg