Välkommen till oss på Midgårdsskolan

17 nov - 10 feb
midgardsskolan@umea.se
Bild

Du som går i årskurs 9 och vill veta mer om Midgårdsskolan och våra program är varmt välkommen på besök hos oss i höst och vinter.

Skolbesöksveckan v. 47

Du som går i nian i Umeå kommun har möjlighet att anmäla dig till en dag under tisdag-fredag v. 47 då du digitalt besöker två kommunala gymnasieskolor. Vi hoppas att ett besök på Midgårdsskolan hjälper dig att fatta ett klokt val inför dina fortsatta studier.

PRASO - besök ett program

Vi brukar erbjuda prasobesök (praktisk skolorientering) hos ett eller flera av våra program från och med vecka 48. Praso innebär att du som går i nian får följa med en klass för att prova på hur det är att gå där.

På grund av rådande läge med coronapandemin och i enlighet med riktlinjerna för Västerbotten kommer praso tyvärr inte att kunna erbjudas i samband med ordinarie valperiod (januari - februari).

Inga prasobesök kommer att genomföras under våren 2021.

Informationskväll 2021

Torsdag 15 april kl. 18-20 är du som vill veta mer varmt välkommen till en digital informationskväll om tre av våra estetiska program: dans, teater och musik.

Under kvällen kommer våra gymnasieprogram att hålla i två informationspass var, samma information vid båda tillfällena, för att du ska kunna besöka två av våra program under kvällen. I samband med informationen kommer du även att ha möjlighet att ställa frågor till våra lärare och elever på programmet.

Hur funkar det?

Informationspassen startar kl. 18 respektive kl. 19 och hålls i digitala mötesrum, ett rum per program, via Google Meet.

För att delta behöver du en dator samt en fungerande internetuppkoppling. Du kan även delta via en surfplatta eller mobiltelefon men då behöver du appen Google Meet (hämtas via Appstore/Google Play) samt ett Googlekonto.

Du ansluter till mötesrummet genom att, vid aktuella tider, klicka på programmets namn i listan nedan:

Observera att skolans personal har möjlighet att vid behov blockera deltagare som stör mötet vilket betyder att personer som exempelvis muntligt eller skriftligt delar budskap som bryter mot skolans värdegrund kommer att utestängas från informationspasset..

Hur gör jag om det inte går att ansluta till mötet?

• Mötet ska kunna nås via webbläsarna Internet Explorer, Microsoft Edge eller Google Chrome men om du upplever problem att ansluta prova om möjligt att gå in via en annan webbläsare.
  • Alla mötesdeltagare behöver släppas in i rummet av en mötesadministratör. I början av mötet kan det, om det är många som är intresserade av att ansluta, därför innebära att du inte omgående kommer in i mötesrummet. Vänligen vänta tills du blir insläppt, vi släpper in alla som ansluter i samband angivna starttider innan vi börjar informationspasset. Det går att ansluta efter infopassets start men tänk på att du då kan gå miste om information som sägs i början av passet.
  • Varje mötesrum har teknisk kapacitet att ta emot 100 deltagare per pass* vilket vi bedömer ska möjliggöra för alla som är intresserade att delta. Vid händelse av fler deltagare kommer det efter att maxantalet anslutit inte vara möjligt för fler personer att ansluta och vi ber dig, om du inte kan delta vid det första informationspasset, att ansluta till efterföljande informationspass.

Välkommen till oss på Midgårdsskolan!

Datum: 17 november 2020 - 10 februari 2021
Plats: Midgårdsskolan