• Startsida
  • / Vad kan Maja Beskowgymnasiet erbjuda mig?

Vad kan Maja Beskowgymnasiet erbjuda mig?

Kontakta Maja Beskowgymnasiet

Maja Beskowgymnasiet

Besöksadress: Fridhemsvägen 2, 903 37 Umeå

Maja Beskowgymnasiet är en totalrenoverad och centralt belägen gymnasieskola. Skolan öppnar hösten 2019 och erbjuder moderna, ljusa och klimatsmarta lokaler. Här ska alla få en utbildning av hög kvalitet som har nyfikenhet och kunskap i fokus och möjligheter till nära samarbete med universitet, näringsliv och föreningsliv.

Även om Maja Beskowgymnasiet på pappret har samma gymnasieutbildningar som andra gymnasieskolor i Umeå så finns det vissa skillnader:

Ekonomiprogrammet
Det kommer att vara stort fokus på entreprenörskap och företagsekonomi på Maja Beskowgymnasiets ekonomiutbildning. Här erbjuds inriktningen Ekonomi med fokus på hur man driver ett företag. Under gymnasietiden kommer du att få starta, driva och avveckla ett företag. Något som kommer att ge dig grunderna till att bli egen företagare i framtiden. Närheten till Umeå universitet underlättar samarbeten och studiebesök.

Naturvetenskapsprogrammet
Maja Beskowgymnasiet är den enda gymnasieskolan i Umeå som erbjuder inriktningen Naturvetenskap med profilen molekylär medicin (som handlar om hur sjukdomar uppkommer och hur de kan behandlas).  På Maja Beskowgymnasiet läser du profilen redan från åk 1! De valbara kurserna inom programfördjupningen är redan specificerade till biomedicin.
Närheten till Umeå universitet underlättar samarbeten och studiebesök.

Teknikprogrammet
Teknikprogrammet erbjuder inriktningen Informations- och medieteknik med profilen spel- och webbutveckling. På Maja Beskowgymnasiet läser du profilen redan från åk 1! Du kan också lära dig mer om entreprenörskap och hur du startar ett eget företag. Efter Teknikprogrammet på Maja Beskowgymnasiet har du full behörighet mot Civilingenjörsutbildningarna vid universitet/högskola. Närheten till Umeå universitet underlättar samarbeten och studiebesök.

Lärlingsutbildningen
Lärlingsutbildningen erbjuder:

• Handels- och administrationsprogrammet - branschen omfattar såväl detaljhandel och lager som e-handel. Exempel på branscher där du kan arbeta som säljare är hemelektronik, mode, byggvaror etc.
  • Restaurang- och livsmedelsprogrammet – branschen omfattar såväl restaurang, konditori som dagligvaruhandel. Restaurangbranschen i Umeå har ökat kraftigt under de senaste åren. Exempel på yrken är kock, konditor, bagare, sommelier, bartender etc.

Närheten till Umeå universitet underlättar samarbeten och studiebesök.

Umeå Elitidrottsgymnasium

Umeå Elitidrottsgymnasium är öppet för elever som via tester har antagits till en nationell idrotts-utbildning (NIU) eller ett riksidrottsgymnasium (RIG). Umeå Elitidrottsgymnasium har lång erfarenhet av att kombinera idrott och studier och är en av Sveriges största skolor inom idrottsutbildningar. Målsättningen är att erbjuda Sveriges bästa lösning för att kombinera elitidrott och studier.

Vi har fantastiska träningsmöjligheter i lokaler som vi disponerar hela dagarna; ett nybyggt och välutrustat gym på skolan och flera specialidrottshallar. Här finns några av Sveriges mest meriterade tränare som arbetar tillsammans för att lära av varandra och nyttja varandras styrkor för att ge eleven en så bra utveckling som möjligt.

Välkommen till Maja Beskow!

PS. Maja Beskowgymnasiet är en kommunal skola.

Senast uppdaterad: 25 mars 2019
Publicerad: 27 september 2018