• Startsida
  • / Vad kan Maja Beskowgymnasiet erbjuda dig?

Vad kan Maja Beskowgymnasiet erbjuda dig?

Kontakta Maja Beskowgymnasiet

Maja Beskowgymnasiet
Telefon: 090-16 29 00

Besöksadress: Fridhemsvägen 2, 903 37 Umeå

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-17.00

Maja Beskowgymnasiet är Umeås nyaste och modernaste gymnasieskola. Skolan växer för varje år och läsåret 2021/22 kommer ca 800 gymnasieelever att studera här.

Vi har tre högskoleförberedande gymnasieprogram; Ekonomiprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet och Teknikprogrammet. På Umeå Elitidrottsgymnasium finns även Barn- och fritidsprogrammet. Dessutom finns Språkintroduktion på skolan. Gemensamt för alla utbildningar är att de håller mycket hög kvalitet. 

Även om Maja Beskowgymnasiet på pappret har samma gymnasieutbildningar som andra gymnasieskolor i Umeå så finns det vissa skillnader:

Ekonomiprogrammet
Det är stort fokus på management (ledarskap), entreprenörskap och marknadsföring på Maja Beskowgymnasiets ekonomiutbildning. Ekonomiprogrammet på Maja Beskowgymnasiet är skräddarsytt för Civilekonomprogrammets inriktning Service Management som bland annat erbjuds på Umeå universitet.

Naturvetenskapsprogrammet
Maja Beskowgymnasiet erbjuder inriktningen Naturvetenskap; både med profilen molekylär medicin (som handlar om hur sjukdomar uppkommer och hur de kan behandlas) och profilen teknisk naturkunskap.
Maja Beskowgymnasiet och är den enda gymnasieskolan i Umeå som erbjuder inriktningen Naturvetenskap med profilen molekylär medicin.  De valbara kurserna inom programfördjupningen är redan specificerade till biomedicin och naturvetenskaplig specialisering.

Teknikprogrammet
Teknikprogrammet erbjuder både inriktningen Informations- och medieteknik med profilen mjukvaru- och webbutveckling och inriktningen Teknikvetenskap. Efter Teknikprogrammet på Maja Beskowgymnasiet har du full behörighet mot Civilingenjörsutbildningarna vid universitet/högskola.
Maja Beskowgymnasiet och är den enda gymnasieskolan i Umeå som erbjuder inriktningen Informations- och medieteknik med profilen mjukvaru- och webbutveckling. Du kan också lära dig mer om entreprenörskap och hur du startar ett eget företag.

Umeå Elitidrottsgymnasium

Umeå Elitidrottsgymnasium har lång erfarenhet av att kombinera idrott och studier och är en av Sveriges största skolor inom idrottsutbildningar. Målsättningen är att erbjuda Sveriges bästa lösning för att kombinera elitidrott och studier.
Vi har fantastiska träningsmöjligheter i lokaler som vi disponerar hela dagarna; två nybyggda och välutrustade gym på skolan och flera specialidrottshallar. Här finns några av Sveriges mest meriterade tränare som arbetar tillsammans för att lära av varandra och nyttja varandras styrkor för att ge eleven en så bra utveckling som möjligt.

Välkommen till Maja Beskow!

PS. Maja Beskowgymnasiet är en kommunal skola.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 oktober 2020
Publicerad: 27 september 2018
Sidan publicerad av: Marie Nygren