• Startsida
  • / Vad kan Maja Beskow erbjuda dig?

Vad kan Maja Beskow erbjuda dig?

Kontakta Maja Beskowgymnasiet

Maja Beskowgymnasiet
Telefon: 090-16 29 00

Besöksadress: Fridhemsvägen 2, 903 37 Umeå

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-17.00

Maja Beskowgymnasiet en av Sveriges modernaste gymnasieskolor och Umeås nyaste. Maja Beskowgymnasiet är Umeås och Västerbottens näst största gymnasieskola med drygt 800 gymnasieelever.

Skolan är belägen mellan centrala stan och Umeå universitet. Det tar ca 5 minuter att cykla från centrala Umeå till Maja Beskowgymnasiet.

Vi har tre högskoleförberedande gymnasieprogram; Ekonomiprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet och Teknikprogrammet och ett yrkesprogram; Restaurang- och livsmedelsprogrammet. På Umeå Elitidrottsgymnasium finns även Barn- och fritidsprogrammet. Dessutom finns Språkintroduktion på skolan. Gemensamt för alla utbildningar är att de håller mycket hög kvalitet. 

Även om Maja Beskowgymnasiet på pappret har samma gymnasieutbildningar som andra gymnasieskolor i Umeå så finns det vissa skillnader:

Ekonomiprogrammet
Det är stort fokus på entreprenörskap, investering och finansiering på Maja Beskowgymnasiets ekonomiutbildning. Den lärare som av Ung företagsamhet blev utsedd till Årets UF-lärare Västerbotten 2020 arbetar på Maja Beskowgymnasiet. Ekonomiprogrammet på Maja Beskowgymnasiet är skräddarsytt för Civilekonomprogrammet (Ekonomi) samt Juristprogrammet (Juridik) som bland annat erbjuds på Umeå universitet. Ekonomiprogrammets lärare arrangerar "Aktieklubben" för skolans elever.

Naturvetenskapsprogrammet
Maja Beskowgymnasiet erbjuder inriktningen Naturvetenskap; både med profilen molekylär medicin (som handlar om hur sjukdomar uppkommer och hur de kan behandlas) och profilen teknisk naturkunskap.
Maja Beskowgymnasiet och är den enda gymnasieskolan i Umeå som erbjuder profilen molekylär medicin.  De valbara kurserna inom programfördjupningen är redan specificerade till biomedicin och naturvetenskaplig specialisering. Naturvetenskapsprogrammet på Maja Beskowgymnasiet har väldigt hög utrustningsnivå. Naturvetenskapsprogrammets lärare (som också är lektorer) arrangerar Science club för skolans elever.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Maja Beskowgymnasiet erbjuder inriktningen Kök och servering som skolförlagt yrkesprogram. Skolan har ett nära samarbete med restaurangbranschen i Umeå och målsättningen är att bli Sveriges bästa restaurangutbildning.
Här ges det möjlighet att arbeta inom en branch som är i stark tillväxt och behov av att anställa utbildade kockar, både i Sverige och internationellt.

Teknikprogrammet
Teknikprogrammet erbjuder inriktningen Informations- och medieteknik med profilen mjukvaru- och webbutveckling. Efter Teknikprogrammet på Maja Beskowgymnasiet får du full behörighet mot Civilingenjörsutbildningarna som bland annat erbjuds på Umeå universitet.
På Maja Beskowgymnasiet läser du programmering redan i årskurs 1. Det innebär att Teknikeleverna på Maja hinner väldigt långt i programmeringen jämfört med andra gymnasieskolor. Trots att skolan startade så sent som hösten 2019 har vi flera elever som direkt efter gymnasiet fått jobb som spelutvecklare!
På Teknikprogrammet kan du också lära dig mer om entreprenörskap och hur du startar ett eget företag.

Umeå Elitidrottsgymnasium

Umeå Elitidrottsgymnasium är den enda skolan i Umeå som är godkänd av skolverket att bedriva NIU- och RIG-utbildningar. Här kan du kombinera dina studier med idrott på mycket hög nivå.

Umeå Elitidrottsgymnasium har lång erfarenhet av att kombinera idrott och studier och är en av Sveriges största skolor inom idrottsutbildningar. Målsättningen är att erbjuda Sveriges bästa lösning för att kombinera elitidrott och studier.
Vi har fantastiska träningsmöjligheter i lokaler som vi disponerar hela dagarna; två nybyggda och välutrustade gym på skolan och flera specialidrottshallar. Här finns några av Sveriges mest meriterade tränare som arbetar tillsammans för att lära av varandra och nyttja varandras styrkor för att ge eleven en så bra utveckling som möjligt.

Välkommen till Maja Beskowgymnasiet!

PS. Maja Beskowgymnasiet är en kommunal skola.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 14 april 2023
Sidan publicerad av: Marie Nygren