Kontakta Maja Beskowgymnasiet

Maja Beskowgymnasiet

Besöksadress: Fridhemsvägen 2, 903 37 Umeå

Tennis

Ser du din framtid som tennisspelare? Då ska du söka till tennisgymnasiet i Umeå. Här kommer du att få träning av några av landets duktigaste tennis- och fystränare.

Du erbjuds upp till 7 tränarledda tennispass i veckan och upp till 4 tränarledda fysträningspass per vecka. Träningslokaler för både tennis- och fysträning ligger på Noliaområdet. Johnny Richtmann Lindahl är ansvarig tränare. Vi samarbetar också med Tennis Norr och Umeå Tennisklubb för att även kunna erbjuda träning utanför skoltid.

Tennishallen med fem banor ligger på Noliaområdet ca 1 km väster om Umeå. På området finns också en friidrottshall där mycket av fysträningen genomförs. På skolan finns dessutom ett nybyggt och modernt gym som idrottseleverna har tillgång till även efter skoltid.

De olika idrotterna på Elitidrottsgymnasiet har ett nära samarbete och bland annat sköts mycket av den allmänna fysiska träningen för NIU-eleverna av friidrottsgymnasiets tränare. Vårt mål är att göra allt för att du som individ ska kunna utvecklas så optimalt som möjligt. På Elitidrottsgymnasiet arbetar vi för att få en helhetsbild av elevens situation som omfattar både studier, idrott och socialt välbefinnande.

Ansökan

Ansökan sker via Svenska Tennisförbundet senast 1 decemberlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Under december eller januari månad kommer du att få en kallelse till personlig intervju och test och besked om preliminär intagning för att sedan få det slutliga beskedet i månadsskiftet juni/juli.

OBS! Ansökan till Elitidrottsgymnasiet ska sedan göras i vanlig ordning till antagningsenheten i din kommun som sedan skickar denna till Umeå kommun.

Johnny Richtmann Lindahl

lärare specialidrott