Elitidrottsgymnasiet har påbörjat ett utbyte med en skola i Plymouth

Kontakta Maja Beskowgymnasiet

Maja Beskowgymnasiet

Besöksadress: Fridhemsvägen 2, 903 37 Umeå

Under två veckor besöker en lärare och 6 elever från City College i Plymouth i Storbritannien Umeå Elitidrottsgymnasium. City College är också en idrottsskola på gymnasienivå. De besökande eleverna tränar tillsammans med skolans elever på både dag- och kvällstid.

Elever och lärare har även gjort gemensamma utflykter och bland annat besökt Bräntbergsbacken för att åka skrana och grilla korv samt Middagsberget i Vännäs där de fått prova på både slalom och snowboard. Besöket är en del i ett utbyte som inleddes förra året då en lärare och två rektorer från Umeå var på besök i Plymouth. Nyligen har Camilla Berg, som är lärare på Elitidrottsgymnasiet, lämnat in en ansökan om EU-medel för ett 2-årigt Erasmus+ projekt som genomförs tillsammans med City College.

Kontakt:
Camilla Berg
lärare, Umeå Elitidrottsgymnasium
camilla.berg@umea.se

Bild

Elever och lärare har bland annat besökt Middagsberget i Vännäs för att åka slalom och snowboard.