Kontakta Forslundagymnasiet

Forslundagymnasiet
Telefon: 090-16 41 60

Besöksadress: Forslunda 1, 905 91 Umeå

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-17.00

Bild för 'Hållbar ekonomistyrning och arbetsledning i lantbruksföretaget'

Hållbar ekonomistyrning och arbetsledning i lantbruksföretaget

Välkommen att läsa YH på Forslundagymnasiet!

Vässa dina kunskaper inom ekonomi och bokföring samt bli tryggare i din roll som arbetsgivare! Läs i din egen takt, när det passar dig bäst och utifrån dina unika förkunskaper.

En unik chans att gå en fördjupningsutbildning inom Yrkeshögskolan helt på distans motsvarande 13 veckor heltidsstudier men med stor flexibilitet beräknad på halvfart. Du som är behörig ges möjlighet att anpassa genomförandet individuellt samtidigt som erfarenhetsutbyte med andra lantbrukare sker. Du får kontinuerligt stöd av kunniga kursledare men utbildningen ställer krav på självdisciplin och motivation. För dig som tar chansen kommer satsningen definitivt ge mycket tillbaka! Utbildningen är CSN-berättigad.

Kurser som ingår i utbildningen

Kursnamn

Yrkeshögskolepoäng

(5 p motsvarar en veckas heltidsstudier)

Ekonomi

30

Entreprenörskap och företagande

15

Ledarskap och kommunikation

20

Totalt

65 poäng


Fullständig utbildningsplan , 344.6 kB, öppnas i nytt fönster.

Utbildningen är helt på distans och har till stor del ett moduluppbyggt innehåll som möjliggör stor flexibilitet. Modulerna har stöd av inplanerade träffar med undervisning och handledning online utifrån modern pedagogik (ex. flipped classroom), för de som för tillfället läser aktuell kurs där modulerna ingår.

 

Du anmäler dig själv till dessa träffar med de frågor du har kring aktuella moment och deras innehåll. Det här möjliggör olika takt i studierna samt för den som vill ha repetition innan eventuell examinering sker av olika moment.

Rent pedagogiskt läggs utbildningen ut på lärplattformen i sin helhet med instruktioner, material, övningsuppgifter, självtester och examinerande inlämningsuppgifter innan start, och därefter är det upp till den enskilde studerande att själv planera sin studiegång tillsammans med utbildningsledaren som fungerar som ett stöd och en lots under genomförandet. På så sätt säkerställs även en viss studiedisciplin vilket hjälper till att säkerställa god kvalitet utan att flexibiliteten går förlorad.

 

Lärplattformen medger givetvis löpande kommunikation mellan lärare och dig som enskild student kring modulernas uppgifter och innehåll. Ett antal examinationstillfällen i realtid finns också som komplement till de mer tidsmässigt flexibla och examinerande inlämningsuppgifterna.

  • Ansökningswebben öppnar 6 mars 2023
  • Första antagningsbesked 30 mars 2023 (därefter löpande antagning i mån av plats t.o.m. 10 januari 2024)
  • Planerad utbildningsstart 11 april 2023

Särskilda förkunskapskrav utöver grundläggande behörighet

Lägst betyget E/3/G i följande kurser eller motsvarande kunskaper

  • Fordon och redskap
  • Lantbruksdjur 1
  • Växtodling 1

Yrkeserfarenhet krävs
Minst tre års praktisk erfarenhet från lantbruksområdet och en eller flera av dess verksamheter, inklusive visst inslag av arbetsledande befattning eller drifts- och planeringsansvar.

OBS! Är du osäker på om just dina meriter kan räknas som motsvarande tveka inte att höra av dig till oss så utreder vi det tillsammans!

Frågor om behörig­het och antagning

Christer Löfven

koordinator YH

090-16 12 14,
070-605 03 77

christer.lofven@umea.se

Frågor kring upplägg och innehåll

 

Björn Wiklund


utbildningsledare

070-611 11 09

bjorn.wiklund@umea.se


Finansieras av Europeiska unionen
Skriv ut
Senast uppdaterad: 2 mars 2023
Sidan publicerad av: Andreas Moberg