Skolstart 2021

28 jun - 1 sep
090-16 41 60
forslundagymnasiet@umea.se

Här hittar du all information som du behöver inför skolstarten, välkommen till ett nytt läsår hos oss på Forslundagymnasiet! 

Måndag 23 augusti

Måndag 23/8 kl. 10.00 välkomnar vi elever i årskurs 1 till Forslundagymnasiet för upprop. De två första dagarna ligger fokus på att de nya klasserna ska få lära känna varandra. Upprop för årskurs 2, 3 och 4 sker onsdag 25 augusti.

Onsdag 25 augusti

Onsdag 25/8 kl. 08.30 är det upprop för åk 2, 3 och 4.

Obs! Om du inte kan komma på uppropet måste din vårdnadshavare (om du ej är myndig) eller du själv (om du är myndig) anmäla din frånvaro. Detta görs via telefon 090-16 64 00, Skola24-appen eller www.umea.se/larum Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. senast kl. 12 på uppropsdagen. Obs! Du riskerar att förlora din plats på programmet om du inte meddelar oss i tid.

Vi planerar för skolstart i skolans lokaler men följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring covid-19 och är medvetna om att det kan förändras med kort varsel. Vid eventuella förändringar uppdaterar vi informationen som finns här på vår webbplats.

Bra att veta:

Antagning: När det slutliga antagningen till gymnasiet är klar (i slutet av juni/början på juli) kan du logga in på Gymnasieantagningens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och se samt svara på ditt antagningsbesked. Sista svarsdag är torsdag 2 augusti. Vänligen kontakta Gymnasieantagningen i Vindeln om du har några frågor angående antagningen tel 0933-140 00 eller mejl gymnasieantagningen@vindeln.se

Busskort: Har du mer än sex kilometer från din bostad (där du är folkbokförd) till skolan, kan du ansöka om busskort för dina dagliga resor till och från skolan. För att du ska kunna få ditt busskort samma dag som skolan börjar behöver du skicka in din ansökan senast 18 augusti.

Observera att detta inte gäller dig som bor i Vindelns kommun. Du ansöker själv om busskort enligt rutin hos Vindelns kommun. Länk till annan webbplats.

Du som har ett befintligt busskort och fortsätter hos oss för att läsa åk 2 eller 3 använder ditt busskort under hela gymnasietiden. Länstrafiken skickar ut en uppdatering till alla busskort under sommaren för att öka giltighetstiden inför kommande läsår. Har du studerat på annan kommunal gymnasieskola och byter till Forslundagymnasiet måste du söka om ditt busskort. I början av höstterminen kan det vara problem med skolkorten då alla bussar hämtar hem uppdateringen. Det kan ta ett par dagar innan allt har förts över. Ett tips är att hålla kortet extra länge mot läsaren i bussen första dagen så att uppdateringen slår igenom. Anmäl inte genast kortet som trasigt om det inte fungerar, utan försök använda det några dagar tills det har kommit igång.

Elevhemmet: För mer information klicka här.

Informationsmöte för årskurs 1: Preliminärt nformationsmöte för vårdnadshavare är planerat till onsdag 22 september kl. 18.30. Vi återkommer längre fram med mer information om mötet blir digitalt. Se lärplattformen Lärum Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller skolans hemsida.

Klassindelning: Vi förstår att många elever är nyfikna på sina nya klasskamrater. Dessvärre fastställs inte klasserna förrän på uppropsdagen då vi måste veta vilka som har valt att tacka ja till sin plats. Efter nionde augusti börjar reservantagningen vilket även det kan påverka klassindelningarna. Vi kan därför inte besvara några frågor om klassindelning innan skolan startat. Vid bildandet av klasser tas hänsyn till ett flertal olika parametrar.  

Modersmål: Om du vill läsa modersmål och ännu inte anmält dig är det viktigt att du gör detta senast 10 september. Här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du läsa mer om regler och hur du ansöker.

Närvaroplikt: Gymnasieskolan är frivillig men när du börjar på ett gymnasieprogram är du skyldig att delta i undervisningen. Om du har mer än 4 timmar ogiltig frånvaro är skolan skyldig att rapportera till CSN som kan komma att dra in ditt studiebidrag.

Inför skolstarten får alla nya elever ett brev med information om bl.a. CSN till sin folkbokföringsadress - klicka här för att läsa informationen från CSN. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Schema: Många elever är nyfikna på hur schemat för hösten kommer att se ut. Liksom klasserna är schemat preliminärt och förändras fram till skolstart.

Sjukanmälan och frånvaro: Myndig elev eller vårdnadshavare (till omyndig elev) gör sjuk-eller frånvaroanmälan via lärplattformen Lärum Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller telefon 090-16 64 00.

Mer information om sjukanmälan hittar du här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skolfotografering för årskurs 1: Alla elever och klasser i årskurs 1 fotograferas den 30 och 31 augusti. Information om vilken tid som din klass ska fotograferas kommer senare.

Specialkost: Om du önskar särskild kost fyller du i blanketten för specialkost. Ta med blanketten och lämna in den till skolmatsalen på Forslunda.

Utvecklingssamtal: Under vecka 46 är det utvecklingssamtal. Mer information kommer att publiceras i skolans lärplattform ”Lärum” (www.umea.se/larum Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.) ca 2 veckor innan.

Avtal och blanketter som rör dig som är ny elev hos oss:

I samband skolstarten kommer du att få läsa igenom och kvittera nedanstående dokument i Lärum. Mentor informerar om de olika avtalen när du börjar hos oss:

  • Biblioteksavtal (obligatoriskt): Behövs för att få låna läromedel i skolans bibliotek.
  • Dator-/IT-avtal (obligatoriskt): Under din gymnasietid får du låna en bärbar dator av skolan. För att du ska kunna hämta ut den behöver du ha läst igenom och signerat Umeå kommuns IT-avtal.
  • Skåpavtal (obligatoriskt): Behövs för att du ska få kvittera ut och använda ett av skolans elevskåp.
  • Samtyckesavtal (obligatoriskt): För att skolan ska kunna dokumentera elevaktiviteter (ex. fotografera eller filma en aktivitet) behöver vi ditt samtycke. För att ge ditt samtycke signerar du i ett samtyckesavtal där du godkänner att du finns med på bild/film/ljud.

Välkommen till oss på Forslundagymnasiet!

Mer information
Datum: 28 juni 2021 - 1 september 2021
Tid: 09:00 - 10:00
Kontakt: 090-16 41 60 forslundagymnasiet@umea.se
Skriv ut
Senast uppdaterad: 11 augusti 2021
Sidan publicerad av: Peter Lundgren