• Startsida
  • / Varför välja en kommunal gymnasieskola

Varför välja en kommunal gymnasieskola?

Kontakta Dragonskolan

Dragonskolan

Besöksadress: Dragongatan 1, 903 22 Umeå

Väljer du en kommunal gymnasieskola så lovar vi att du möts av lärare och personal som tillsammans kommer göra allt de kan för att du ska lyckas med dina studier och i din personliga utveckling.

En kommunal skola ger garanti

När du väljer att läsa en utbildning på en kommunal gymnasieskola är du samtidigt garanterad att få läsa klart den utbildning du påbörjat.

Välutbildade, engagerade och behöriga lärare

Inom Umeås kommunala gymnasieskola har vi en hög andel välutbildade, engagerade och behöriga lärare. Under 2019 var cirka 95 % av våra lärare behöriga att undervisa i de ämnen de arbetade med, vilket är högst i Sverige bland jämförbara kommuner.

Vår elevhälsa finns på plats alla dagar

Våra elevhälsoteam med elevkonsulenter, kuratorer, skolsköterskor, skolvärdar, speciallärare, specialpedagoger och studie- och yrkesvägledare finns på plats alla dagar. Ytterligare kompetenser finns att tillgå i form av skolläkare och skolpsykolog.

Studieresultat - Umeås kommunala skolor i topp

Av de elever som läste klart sina gymnasiestudier vid Umeås kommunala skolor nådde 93 % av alla elever en gymnasieexamen vårterminen 2019. Jämför vi oss med Sverige i stort är det ungefär 10 % fler av våra elever som får en gymnasieexamen än genomsnittet i Sverige. Det är Sveriges näst bästa resultat – om vi tittar på kommuner som liknar Umeå. Vi är stolta över dessa resultat och vet att vi ger dig som elev mycket bra förutsättningar för livet efter gymnasieskolan.
Även de genomsnittliga betygen inom Umeås kommunala gymnasieskola är mycket goda.

När vi jämför oss med andra liknande kommuner i Sverige hade Umeå det näst bästa betygsvärdet bland de 20 kommuner som Sveriges kommuner och landsting (SKL) anser att Umeå bör jämföra sig med.

Programanpassade undervisningsmiljöer och egen dator

För att alla ska ha samma förutsättningar att lyckas i sitt skolarbete och nå sina mål arbetar vi kontinuerligt med att förbättra våra arbetsverktyg
och undervisningsmiljöer. Som exempelvis frisersalong, bygghall och teknikcenterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

När du väljer en kommunal gymnasieskola får du som elev en egen dator till ditt skolarbete under din studietid.

Egna skolbibliotek

Välutrustade och bemannade bibliotek är en självklarhet på våra skolor. Utbudet är anpassat efter skolornas olika utbildningar. Tillsammans med lärarna arbetar våra bibliotekarier med att öka dina kunskaper i att söka och värdera information.

Idrottshallar

Alla kommunala gymnasieskolor har tillgång till idrottshallar i nära anslutning till skolan. Listan på fördelar med regelbunden fysisk aktivitet, motion eller idrott kan göras lång. Fysisk aktivitet underlättar dessutom inlärningen hos både barn och vuxna.

Skolmat varje dag!

För att du ska kunna vara fokuserad en hel skoldag är det viktigt att du får i dig en väl sammansatt lunch. Våra skolrestauranger erbjuder vällagad mat av hög klass. Vi väljer våra råvaror med omsorg och följer Livsmedelsverkets rekommendationer.

Välkommen till oss!

Dragonskolan