Dragonskolans Idrottsgymnasium (LIU)

Kontakta Dragonskolan

Dragonskolan
Telefon: 090-16 24 20

Besöksadress: Dragongatan 1, 903 22 Umeå

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-17.00

På Dragonskolans Idrottsgymnasium (LIU, Lokalt Idrottsgymnasium) kan du kombinera din idrott med Barn- och fritidsprogrammet, Ekonomiprogrammet, El- och energiprogrammet, Industritekniska programmet, Naturvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet, Teknikprogrammet och VVS- och fastighetsprogrammet. De idrotter som erbjuds är fotboll, innebandy och ishockey (för övriga idrotter se nedan).

  • Vårt syfte med idrott och hälsa specialisering är att kunna ge fler chansen att utvecklas inom sin idrott och kunna kombinera idrott med studier
  • Det är ett bra alternativ till den tydliga elitsatsning som finns på ett NIU/RIG (Från och med hösten 2019 finns Umeå Elitidrottsgymnasium på Maja Beskowgymnasiet)
  • Idrott och hälsa specialisering samarbetar med Umeå Elitidrottsgymnasium då tränarna är tydligt kopplade till Elitidrottsgymnasiet
  • Idrott och hälsa specialisering samarbetar med elitidrottsklubbarna i Umeå
  • Vi erbjuder 2 träningspass i veckan för att kunna komplettera klubbträningen med individuell utveckling i idrotten på skoltid
  • Du ansöker i samband med ditt val av program i februari till gymnasieantagningen

Poängplan

På det program på Dragonskolan som du väljer läser du 200 poäng inom din valda idrott fördelat på kurserna Idrott och hälsa 1 specialisering samt Idrott och hälsa 2 specialisering. Dessa kurser läser du på ditt individuella val i årskurs 1 och årskurs 2. I övrigt läser du samma kurser som dina klasskamrater på det program på Dragonskolan som du valt.

Övriga idrotter

På Dragonskolan har vi möjlighet att erbjuda fysisk träning för ett stort antal idrottare inom andra sporter än fotboll, innebandy och ishockey. Vi har bland annat idrottare i brottning, bågskytte, ridsport med flera, som framgångsrikt kombinerar sin idrott med studier på vår skola. För att du ska bli bättre i din specialidrott lägger vi fokus på att utveckla din fysiska förmåga genom enskilda upplägg inom din idrott. Den fysiska träningen genomförs på skoltid två gånger i veckan och är ett väldigt bra komplement din specialidrott på fritiden.

Anmäl ditt intresse att från årskurs 1 utvecklas i din idrott genom att göra en intresseanmälan i formuläret nedan!

Ansökan

Om du vill läsa en fördjupning i din specialidrott ansöker du till ett av de gymnasieprogram som erbjuder denna kurs via http://www.gymnasieintagningen.nu/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Kom ihåg att du i samband med ansökan anger idrott.

Om du vill läsa fysisk träning eller någon annan idrott (utöver fotboll, innebandy och ishockey) så fyller du i nedan formulär.

Patrik Henriksson

rektor

070-885 52 48

mejl

Simon Ingvarsson

idrottssamordnare

090-16 29 49

mejl


Skriv ut
Senast uppdaterad: 6 september 2019
Publicerad: 28 juni 2017
Sidan publicerad av: Katarina Lundgren