– Lärarna är väldigt engagerade och man lär sig mycket. Dessutom trivs jag bra i min klass och har träffat många nya vänner med samma intressen som mig.

Möt Wilma Henriksson som läser årskurs 2 på Naturvetenskapsprogrammet på Dragonskolan

Vad var det som gjorde att du valde just Naturvetenskapsprogrammet samhällsinriktning?

– Jag valde naturvetenskapsprogrammet eftersom det är en bred linje som ger mig många möjligheter inför framtiden. Jag var även intresserad av matematik och kemi på högstadiet så valet kändes naturligt. Det är även ett plus att man får många möjligheter inför universitetet. 

Hur är det att gå på Naturvetenskapsprogrammet?

– Jag tycker det är trevligt på programmet. Lärarna är väldigt engagerade och man lär sig mycket. Dessutom trivs jag bra i min klass och har träffat många nya vänner med samma intressen som mig.

Hur är det att gå på Dragonskolan?

– Jag tycker om Dragonskolan, det är en väldigt fin miljö och klassrummen är väldigt rymliga och bra. Skolan har en bra gemenskap med en elevkår som anordnar många olika aktiviteter

Vad har du lärt dig/hur har du utvecklats här?

– Jag har lärt mig mycket nytt, till exempel har jag lärt mig om internationella konflikter i samhällsämnena. Jag tycker mycket om fysiken och där har vi jobbat med många olika saker. Min favorit har varit elläran där vi jobbar med olika kopplingar.

Vad tycker du är det bästa med Naturvetenskapsprogrammet?

– Jag tycker att lärarna på naturprogrammet är det bästa. De lär ut på ett bra sätt och är verkligen intresserade och insatta i sina ämnen, de har en bra relation med oss elever som får oss att känna en trygghet i skolan.

Vad tycker du är det bästa med Dragonskolan?

– Jag tycker det bästa med skolan är skolmiljön. Inte bara är lektionssalarna bra det är även en bra miljö runt om i hela skoan. Det är väldigt fint på skolan och städat. Dessutom tycker jag även att skolmaten är väldigt bra.

Vad tycker du är den största skillnaden mellan högstadiet och gymnasiet?

– För mig var den största skillnaden matematiken. Det går mycket snabbare än den gjorde på högstadiet och man måste vara mer fokuserad under genomgångarna. Dessutom måste man även vara mer självständig med sitt pluggande. Man måste ta mer ansvar än tidigare.

Vad har du för framtidsplaner?

– Jag vet inte vad jag vill jobba med i framtiden men jag vet att jag vill plugga på universitet efter studenten, men det lutar mot att jag pluggar något naturrelaterat. Jag känner mig lugn inför framtiden då jag vet att jag kommer frå många möjligheter på grund av naturprogrammet