– Möjligheten att lära sig praktiska moment samtidigt som man studerar en tillhörande teori som dessutom ger en bred behörighet och många valmöjligheter efter examen.

Möt Max Hansson som läste Teknikprogrammet med inriktning Produktionsteknik på Dragonskolan

Vad var det som gjorde att du valde just Teknikprogrammet?

– Under mitt besök på Dragonskolan inför gymnasievalet blev jag imponerad av bredden på teknikprogrammet, de projekt som utfördes av eleverna samt möjligheterna att göra resor och studiebesök kopplade till den utbildningen man valde.

Vilket år tog du examen?

- 2020

Vad gör du nu? (sysselsättning)

- Flygmekaniker JAS39, Norrbottens flygflottilj

Vad tycker du är det bästa med Teknikprogrammet?

– Blandningen av teoretisk och praktiskt utbildning. Möjligheten att lära sig praktiska moment samtidigt som man studerar en tillhörande teori som dessutom ger en bred behörighet och många valmöjligheter efter examen.

Vad har du lärt dig under den tid du gått här?

- Man får lära sig vad man tycker om att göra. Vi har arbetat med så många olika saker på så många olika sätt att man får en bättre förståelse om vad man vill hålla på med eller vad man vill utforska mer i framtiden.

Vad tycker du är det bästa med Dragonskolan?

– Folket man får träffa är en stor del av vad som gör Dragonskolan bra. Så pass många elever går på skolan att man kan träffa nytt folk hela tiden, stöta på människor som har helt oväntade kopplingar till en själv eller träffa nån som delar ett intresse ingen annan delat med dig förut.

Vad tycker du är den största skillnaden mellan gymnasiet och att jobba/plugga vidare?

- Jag tror att det spelar stor roll vart man hamnar / arbetar, men den största skillnaden för mig har varit åldern på dem runtomkring dig. I gymnasiet är nästan alla samma ålder, medan på ett arbete träffar man folk som är äldre och har andra erfarenheter än en själv.

Vad ser du fram emot just nu? Hur ser framtiden ut?

- Jag ser fram emot att resa, uppleva nya saker och platser. Efter COVID tror jag många är i samma sits som mig och vill se mer än insidan av sitt hem.