– Bra lärare och härlig gemenskap! Möjlighet att få utforska och fördjupa sig i det tekniska området, genom programmering, 3d-modellering & utskrifter och spännande teori.

Möt Gustav Genberg som läste Teknikprogrammet med inriktning Teknikvetenskap på Dragonskolan

Vad var det som gjorde att du valde just Teknikprogrammet?

– Jag är riktigt teknikintresserad och spenderar stor del av min fritid på teknikrelaterade projekt.

Vad tycker du är det bästa med Teknikprogrammet?

– Bra lärare och härlig gemenskap! Möjlighet att få utforska och fördjupa sig i det tekniska området, genom bland annat programmering, 3d-modellering & utskrifter och en massa spännande teori.

Vilket år tog du examen?

- 2022

Vad gör du nu? (sysselsättning)

- Jag hade lite flyt och arbetar nu som Software Engineer.

Vad har du lärt dig under den tid du gått här?

- Mycket matematik och fysik. Mattespecialisering finns för de som är intresserade.

Vad tycker du är det bästa med Dragonskolan?

–Stor skola. Man träffar många av sina kompisar dagligen, även de som inte går i samma klass. Trevliga och praktiska arbetsytor. Vill man ha lugn och ro finns biblioteket.

Vad tycker du är den största skillnaden mellan gymnasiet och att jobba/plugga vidare?

–När man arbetar finns såklart inte stressen över inlämningar, och heller inte pressen av att prestera på samma sätt. Lyckas man hitta rätt arbete gör man ju också det man tycker är roligt och inte så mycket annat krimskrams. I skolan kan jag också tycka att det är lite väl mycket context-switching, alltså att man har flera olika ämnen samma dag och behöver ställa om. Detta är ju såklart en personlig preferens, och jag upplever inte samma dagliga omställningar i mitt arbete.

Vad ser du fram emot just nu? Hur ser framtiden ut?

- Just nu ser jag fram emot morgondagen. Det är mycket skoj som är i görningen på jobbet. Såklart ser jag också fram emot att utvecklas i min roll i arbetet. I min roll är erfarenheter väldigt viktiga, och detta förråd ser jag fram emot att få bygga på. Jag är ambivalent vad gäller vidare studier. Jag låter detta vara osagt, det finns ju för- och nackdelar med båda vägvalen. Jag ser också mycket fram emot att resa mer.