Skolstart 2022

Foto: Fredrik Larsson

Kontakta Dragonskolan

Dragonskolan
Telefon: 090-16 24 20

Besöksadress: Dragongatan 1, 903 22 Umeå

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-17.00

Måndag 22 augusti välkomnar vi våra nya elever som börjar åk 1. De två första dagarna ligger fokus på att de nya klasserna ska få lära känna varandra. Under de dagarna är det bara elever i årkurs 1 på skolan därefter börjar andra elever allt eftersom enligt tiderna nedan.

Måndag 22 augusti

Du som går i årkurs 1 ska komma till upprop enligt tiden som finns angiven nedan. Vi har valt att variera uppropstiderna mellan programmen för att sprida ut antalet elever som anländer till skolan.

När du kommer till Dragonskolan kan du använda dig av entré väst eller öst. Väst är entrén närmast Nolia, öst ligger på andra sidan bygganden, vetter mot förskolan.

Väl inne på skolan ska du gå till den stora aulan, nedan finns en karta över skolan, på den är det markerat vart du ska någonstans.

  • 09.00 upprop: Barn- och fritidsprogrammet, Dragonskolans Idrottsgymnasium inriktning ekonomi, Dragonskolans Idrottsgymnasium inriktning barn- och fritid, Dragonskolans Idrottsgymnasium inriktning natur, Ekonomiprogrammet och Naturvetenskapsprogrammet.
  • 09.30 upprop: El- och energiprogrammet, Hantverksprogrammet (stylistgymnasiet och frisörgymnasiet), IMY, Industriteknsikaprogrammet, Lärlingsutbildningen, Teknikprogrammet, Vård- och omsorgsprogrammet.
  • 10.00 upprop: Bygg- och anläggningsprogrammet, Dragonskolans Idrottsgymnasium inriktning samhällsvetenskap, Samhällsvetenskapsprogrammet, VVS- och fastighetsprogrammet.

Skoldagen förväntas pågå till ca 15.00.

Tisdag 23 augusti

  • 08.20 är det samling med klassen. Fortsatt introduktion för årkurs 1 från föregående dag.

Skoldagen förväntas pågå till ca 16.00.

Onsdag 24 augusti

  • 08.20 upprop för årkurs 2-4.
  • 10.00 lektionsstart för samtliga klasser.

Obs! Om du inte kan komma på uppropet måste du anmäla din frånvaro annars riskerar du att förlora din plats. Anmälan görs senast kl. 12.00 på uppropsdagen. Frånvaro görs via telefon 090-16 64 00, Skola24-appen eller via skolans lärplattform, unikum.

Se rutin för frånvaroanmälan här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Avtal och blanketter som rör dig som är ny elev hos oss:

I samband med skolstarten kommer du att få läsa igenom och skriva under nedanstående dokument. Mentor delar ut och informerar om de olika avtalen när du börjar hos oss:

  • Biblioteksavtal (obligatoriskt): Behövs för att få låna läromedel i skolans bibliotek.
  • Dator-/IT-avtal (obligatoriskt): Under din gymnasietid får du låna en bärbar dator av skolan. För att du ska kunna hämta ut den behöver du ha läst igenom och signerat Umeå kommuns IT-avtal.
  • Skåpavtal (obligatoriskt): Behövs för att du ska få kvittera ut och använda ett elevskåp.

Ansökan om busskort: Om du bor mer än sex kilometer från skolan kan du ansöka om busskort senast onsdag 17 augusti.

Ansök om busskort Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Observera att detta gäller inte för dig som bor i Vindelns kommun. Du ansöker själv om busskort enligt rutin hos Vindelns kommun. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Specialkost: Om du önskar särskild kost fyller du i blanketten för specialkost.

Mer information hittar du här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bra att veta:

Antagning: När den slutliga antagningen till gymnasiet är klar måndag 1 juli kan du logga in på Gymnasieantagningens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och se och svara på ditt antagningsbesked. Sista svarsdag är 5 augusti.

Information: Under läsåret skickar vi ut skolinformation via skolans lärplattform.

Klassindelning: Den information gällande klassindelning/klasslistor som man kan ta del av på skolans lärplattform är systemgenererade, klasserna är inte klara. Fäst ingen vikt vid nuvarande indelning eftersom detta är ett arbete som pågår fram till skolstart.

Vi förstår att många elever är nyfikna på sina nya klasskamrater, men klasserna fastställs som sagt inte förrän på uppropsdagen då vi måste veta vilka som har valt att tacka ja till sin plats. 11 augusti börjar reservantagningen vilket även kan påverka klasserna.

Schema: Många elever är nyfikna på hur schemat för hösten kommer att se ut. Liksom klasserna är schemat preliminärt och ändras fram till skolstart.

Skolfotografering: Alla elever i årkurs 1 och nya elever kommer att fotograferas vid skolstart. Mer information får du i samband med skolstarten. Elever med skyddad identitet måste ha skyddad-idblankett påskriven av målsman. Ta med blanketten första skoldagen och lämna den till fotografen om du ska fotograferas.

Skyddad-idblanketten hittar du här. , 70.6 kB.

Busskort: Du som har ett befintligt busskort och fortsätter hos oss för att läsa årskurs 2, 3 eller 4 använder ditt busskort under hela gymnasietiden. Länstrafiken skickar ut en uppdatering till alla busskort under sommaren som förlänger giltighetstiden inför kommande läsår.
I början av hösten kan det vara problem med skolkorten när alla bussar hämtar hem uppdateringen. Det kan ta ett par dagar innan allt har förts över. Ett tips är att hålla kortet extra länge mot läsaren i bussen första dagen så att uppdateringen slår igenom. Om kortet inte fungerar de första dagarna avvakta och prova några dagar till det har kommit igång.

Modersmål: Om du vill läsa modersmål och ännu inte anmält dig kontakta Rochelle Waghorn, rochelle.waghorn@umea.se. Här kan du läsa mer om regler och hur du ansöker. Länk till annan webbplats.

Föräldramöte: Vecka 38 är du som vårdnadshavare inbjuden till föräldramöte. Mer information publiceras under hösten i skolans lärplattform.

Utvecklingssamtal: Vecka 46 hålls utvecklingssamtalen.

Närvaroplikt: Gymnasieskolan är frivillig men när du börjar på ett gymnasieprogram är du skyldig att delta i undervisningen. Om du har mer än 4 timmars ogiltig frånvaro är skolan skyldig att rapportera till CSN som kan komma att dra in ditt studiebidrag Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Sjukanmälan och frånvaro: Myndig elev eller vårdnadshavare (till omyndig elever) gör sjuk- eller frånvaroanmälan via lärplattformen, telefon 090-16 64 00 eller appen skola24.

Välkommen till oss på Dragonskolan!

Fler nyheter

Skriv ut
Senast uppdaterad: 17 augusti 2022
Sidan publicerad av: Hanna Christoffersson