Till dig som sökt Hantverksprogrammet

Kontakta Dragonskolan

Dragonskolan
Telefon: 090-16 24 20

Besöksadress: Dragongatan 1, 903 22 Umeå

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-17.00

Vad roligt att du har ansökt till Hantverksprogrammet på Dragonskolan. På grund av ändrade antagningsregler behöver du göra om ditt val under omvalsperioden 12 april-3 maj. Anledningen är att vi nu tar in elever direkt till önskad yrkesutgång – du söker alltså direkt in till antingen frisör eller hår- och makeupstylist. Vi beklagar att du behöver göra om ditt val, men vi vet också att många har önskat att kunna söka och antas direkt till yrkesutgången.

Vad behöver du göra

Under omvalsperioden 12 april till den 3 maj måste du gå in på www.gymnasieantagningen.nu Länk till annan webbplats. och göra en helt ny sökning. Obs! Det är viktigt att du gör detta, annars kan det påverka din chans att komma in på hantverksprogrammet och den inriktning du önskar. Gör du ingenting tappar du din eventuella plats.

Om du vill söka till frisör söker du till Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist på Frisörgymnasiet Dragonskolan, (Skolenhetskod 80951860).

Om du vill söka till stylist söker du till Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist på Stylistgymnasiet Dragonskolan, (Skolenhetskod 98894655).

Det finns såklart möjlighet att söka till båda yrkesutgångarna i första respektive andra hand, men det viktigaste är att du måste göra om din ansökan för att söka in på Hantverksprogrammet.

Efter ditt val inväntar du den slutliga antagningen som sker i slutet av juni utifrån dina slutbetyg i grundskolan och svarar på antagningsbeskedet från Gymnasieantagningen.

Här finns en film om oss.

Fler nyheter

Skriv ut
Senast uppdaterad: 23 april 2021
Sidan publicerad av: Madelene Tiger