Livesänd informationskväll 14 april kl.19.00

Kontakta Dragonskolan

Dragonskolan
Telefon: 090-16 24 20

Besöksadress: Dragongatan 1, 903 22 Umeå

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-17.00

Onsdag 14 april 2021 kl. 19.00-20.00 är du som går i åk 8 & 9 samt vårdnadshavare till elever i åk 8 & 9 hjärtligt välkomna till vår informationskväll som vi livesänder från skolan. Du som ska välja till gymnasiet får då mer information om Dragonskolan.

Dragonskolan är en av Sveriges största gymnasieskolor och är faktiskt till ytan mätt större än slottet i Stockholm. Vår naturliga mötesplats är Mitten där det bland annat finns cafeteria, bibliotek och en scen där ungdomarna träffas varje dag. Det går även att finna lugnet i programmens hemvist i de olika husen.

Hos oss träffar du över 2000 skolkamrater i hemtrevliga lokaler som är anpassade för just din undervisning. Vi har det största utbudet i Västerbotten av valbara kurser där du har möjlighet att forma din utbildning efter dina egna intressen. För oss är det viktigt att alla känner sig sedda och bekräftade och därför genomsyrar det hela vår värdegrund.

Vi har behöriga lärare och ett professionellt elevhälsoteam som stöttar våra elever utifrån deras egna förutsättningar. Något som leder till mycket goda resultat för våra elever.

Till hösten gör Dragonskolan en satsning och startar idrottsgymnasiet där alla idrottare är välkomna. På idrottsgymnasiet får du möjlighet att utvecklas inom din idrott på skoltid och samtidigt garanterar du en behörighet till universitet. Vi har ett tight samarbete med din förening och tränare för att skapa en så bra utvecklingskurva för dig som möjligt.

Under kvällen den 14 april kommer ni bland annat att få ”träffa” våra elever, lärare och elevhälsa i en livesändning. Ni kommer att ges möjlighet att ställa frågor under kvällen.

Ingen föranmälan krävs!

Önskar du komma i kontakt med elevhälsan efter eller innan vår informationskväll hittar du Kontaktuppgifter hittar du här Länk till annan webbplats..

Så funkar det:

Livesändningen startar kl. 19.00 och vi beräknar att vi är klara omkring kl 20.00. För att se vår sändning klickar du på länken här nedan. (länk kommer inom kort).

För att delta behöver du en dator och en fungerande internetuppkoppling. Du kan även delta via en surfplatta eller mobiltelefon men då behöver du appen Google Meet (hämtas via Appstore/Google Play) samt ett Googlekonto.

Du ansluter till sändningen genom att kl. 19.00 klicka på länken. (den kommer inom kort)

Observera att skolans personal har möjlighet att vid behov blockera mötesdeltagare som stör mötet vilket betyder att personer som exempelvis muntligt eller skriftligt delar budskap som bryter mot skolans värdegrund kommer att utestängas från informationspasset..

Hur gör jag om det inte går att ansluta till mötet?

  • Sändningen ska kunna nås via webbläsarna Internet Explorer, Microsoft Edge eller Google Chrome men om du upplever problem att ansluta prova om möjligt att gå in via en annan webbläsare.
  • Alla tittare behöver släppas in i sändningen. I början kan det därför innebära att du inte omgående kommer ansluts till vår sändning. Vänligen vänta tills du blir insläppt.

Varmt välkommen till oss på Dragonskolan!

Fler nyheter

Skriv ut
Senast uppdaterad: 29 mars 2021
Sidan publicerad av: Madelene Tiger