Dragonskolan startar eget idrottsgymnasium

Kontakta Dragonskolan

Dragonskolan
Telefon: 090-16 24 20

Besöksadress: Dragongatan 1, 903 22 Umeå

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-17.00

För att möta det stora intresset av att kombinera gymnasiestudier med idrott kommer Dragonskolan inför hösten 2021 erbjuda fyra program inom LIU (lokal idrottsutbildning); Barn- och fritid, Ekonomi, Naturvetenskap och Samhällsvetenskap.

Elever som söker till något av dessa program kommer att kunna kombinera sin idrott med studier inom ramen för Dragonskolans idrottsgymnasium. Detta ger förutsättning för eleven att under hela gymnasietiden kombinera studier med schemalagd tid för att utvecklas inom sin idrott.
– Att samla elever med idrottsinriktning i egna klasser möjliggör även en bättre schemaläggning och ger förutsättning för att skapa en tydlig idrottsprofil, säger Pontus Clarin, områdeschef för gymnasieskolan.

Alla idrotter kan bli aktuella

Dragonskolans idrottsgymnasium erbjuder möjlighet att under alla tre år få utöva din idrott som individuellt val. Idrott som individuellt val kallas även för LIU (lokal idrottsutbildning).
– Vi erbjuder ett individuellt upplägg utifrån individ och idrott. I större idrotter har vi egna tränare. Om du istället utövar en individuell idrott eller om vi inte har tränare inom din idrott, tar vi kontakt med din förening/tränare för att lägga upp en gemensam plan för din utveckling, säger Jennifer Hedström, rektor på Dragonskolan.
– Det handlar såklart om möjlighet till utövande av din idrott under skoltid, men också andra viktiga delar för ett hållbart idrottsliv som exempelvis rehab, kost, idrottspsykologi och återhämtning. Alla idrotter kan bli aktuella om intresse finns och det är möjligt att genomföra, påpekar Jennifer.

Samma utbildning

På de aktuella programmen erbjuds Dragonskolans idrottsgymnasium på en inriktning vardera; Fritid och hälsa med yrkesutgång Personlig tränare, Juridik, Naturvetenskap samt Beteendevetenskap.
– Om du väljer att läsa din utbildning inom Dragonskolans idrottsgymnasium kommer du genom individuella valet att fördjupa dig inom din idrott under tre års tid. Du kommer att gå i samma klass som andra som också värderar sin idrott högt och vill kombinera idrott och studier, säger Jennifer Hedström.

För mer information kontakta:
Jennifer Hedström
Rektor, Dragonskolan
jennifer.hedstrom@umea.se
070-567 26 06

Fler nyheter

Skriv ut
Senast uppdaterad: 2 december 2020
Sidan publicerad av: Therése Swärd