• Startsida
  • / Nyhetsarkiv
  • / Till elever och vårdnadshavare: Detta gäller för fjärr- och distansundervisning på Dragonskolan

Kontakta Dragonskolan

Dragonskolan

Besöksadress: Dragongatan 1, 903 22 Umeå

Umeå kommun beslutade tisdag 17 mars att följa regeringens rekommendation att gymnasie- och vuxenutbildning ska övergå till distansundervisning. Här hittar du information om hur detta genomförs på Dragonskolan.

Vårt mål är att verksamheten fortsätter men på ett annorlunda sätt. Vi förstår att detta väcker många frågor men vi kommer arbeta för att hålla er informerade, främst via Lärum men även via skolans webbplats www.umea.se/dragon.

Information in العربية ,دری, english, français, فارسی, русский, af soomaali, کوردی, español, swahili, ትግርኛ and türkçe.

Nu finns en FAQ med svar på tekniska frågor och möjlighet till support i samband med distansundervisning härlänk till annan webbplats. Dokumentet uppdateras löpande med vanligt förekommande frågor.

Information publicerad ons 8 april

Samtliga gemensamma provtider (sv, eng, ma, mos, fy, ke, bi) från och med v. 17 och framåt kommer att ligga kvar för att nyttjas för den kurs provtiden tillhör. Provtiden kommer också att ligga i elevernas schema och läraren som undervisar klassen i aktuell kurs äger denna tid för att genomföra examinationer eller undervisning på distans.

Information publicerad tors 2 april

Under torsdagen den 26:e mars gjordes en uppdatering av Lärum i syfte att lösa problemet med att logga in via Google Chrome. Prova att rensa webbhistoriken och stäng ned webbläsaren och börja om inloggningen till Lärum. Hur du raderar webbhistoriken kan du läsa mer om härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Information publicerad fre 20 mars

Vi vill skicka ett stort tack till elever och vårdnadshavare för det arbete ni lagt ner under den gångna veckan! Nästa vecka (v.13) fortsätter vi arbetet med distansundervisning enligt befintligt schema. Har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta mentor eller undervisande lärareöppnas i nytt fönster.

Information publicerad tors 19 mars

Information publicerad ons 18 mars

Undervisning enligt schema
Distans- och fjärrundervisning kommer så långt som möjligt att bedrivas efter befintligt schema. Du som elev får den information du behöver för dina kurser av undervisande lärare via respektive kursrum. Om du inte hittar informationen kontaktar du läraren det berör via mejl eller på det sätt du brukar kommunicera med respektive lärare.

Närvaro
Oavsett omständigheterna vill vi att det ska gå bra för dig som elev, att du ska klara dina studier och nå så långt som möjligt. Det är jätteviktigt att du som elev deltar i din undervisning och tar ditt ansvar.

Vi ber även dig som vårdnadshavare att hjälpa din ungdom i den här förändringen.

Skollunch
De elever som bor i Umeå kommun och går på de kommunala gymnasieskolorna Dragonskolan, Forslundagymnasiet, Maja Beskowgymnasiet och Midgårdsskolan får möjlighet att hämta skollunch i ett urval av kommunens grundskolor och gymnasieskolor.

För mer information och beställning: www.umea.se/hamtaskolmatlänk till annan webbplats

Vi ber både elever och vårdnadshavare om att hålla er uppdaterade och ta del av den information vi publicerar i Lärum. Har du frågor som berör denna förändring eller andra frågor är du fortsatt välkommen att höra av dig till oss!

Information publicerad tis 17 mars

Utifrån att Umeå Kommun har beslutat att följa regeringens rekommendation att övergå till distansundervisning för gymnasiet arbetar vi nu med att ta fram en plan för detta tillsammans med vår personal. Vår verksamhet kommer att fortsätta men på ett annorlunda sätt. Vi förstår att detta väcker många frågor hos både elever och vårdnadshavare, vårt mål är att hålla er informerade om hur arbetet fortskrider. Detta kommer främst att ske via denna kanal, dvs Lärum.

Som en första del i övergång till distansundervisningen får alla elever här en hemuppgift att göra under onsdag 18/3.

För att kunna ta del av kommande distansundervisning ber vi dig som elev att säkerställa att du har/kan följande:
- En fungerande skoldator.
- En fungerande internetuppkoppling.
- Ditt material hemma (laddkabel, skolmaterial).
- Tar dig in på Google (via din edu-mejl) samt i Lärum.

Under onsdag eftermiddag 18/3 kommer eleverna att delges ytterligare information angående distansundervisningen.