En ny modern skola under framväxt

Kontakta Tegs centralskola 7–9

Tegs centralskola 7–9
E-post:

Besöksadress: Målargränd 15

Tegs centralskola från 1954 står inför förändring att bli en modern centralt belägen skola för 600 elever. Det blir också en knutpunkt på Teg med stadsdelsbibliotek, ny idrottshall och fritidsgårdsverksamhet för samverkan i en stadsdel som utvecklas för fler bostäder.

Skolan och andra verksamheter kommer att få en tydlig huvudentré och bättre trafiksamordning. Skolan ska bestå av hemvisten med närhet till pedagogernas arbetsrum som ger vuxennärvaro och trygghet. Flexibla lärmiljöer med utrustade klassrum för varierade arbetsformer och grupprum ska möta elevernas olika behov.

Ökat ljusinsläpp, ljudabsorberande material och god luftmiljö är viktiga delar för den nya skolan. Varje hemviste med egna arbetstorg ska uppmuntra till lärande och inkluderande arbetssätt för varje individ och i grupp med möjlighet att knyta sociala kontakter. Elevcafeterian placeras centralt i skolan. Skolan får också en ny skolrestaurang med foodcourt och nytt tillagningskök som bidrar till ökad kvalitet och minskar svinn. Den nya idrottshallen kommer att ha plats för ca 300 personer på läktaren och byggs ihop med befintlig idrottshall.

Läs mer om Tegs centralskola idag och i framtiden.

Glada tjejer samtalar på skolgård.