• Startsida
  • / Nyhetsarkiv
  • / Framgångsrik klass på Ålidhemsskolan vidare till rikstävling i teknikåttan

Framgångsrik klass på Ålidhemsskolan vidare till rikstävling i teknikåttan

Kontakta Södra Ålidhemsskolan F–9

Södra Ålidhemsskolan F–9
Telefon: 090-16 10 00
E-post:

Besöksadress: Lärarstråket 1

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-17.00

Klass 8C Ålidhemsskolan segrade i regiontävlingen i teknikåttan och går nu vidare till rikstävlingen som anknyter till skolämnena teknik, kemi, biologi, fysik samt matematik.

I Sverige deltar cirka 1000 klasser fördelat på tolv regioner. I en rafflande regionsfinal besvarade de tävlande eleverna varierande frågor inom naturvetenskap och teknik med bravur. Finalmotståndare var Engelska skolan i Sundsvall och Ålidhemsskolan vann. Nu har eleverna gått vidare till att möta övriga elva regioner i Sverige och en förväntansfull klass ser fram emot semifinalen den 6 maj.

Nyfikna elever och stark klassammanhållning

– Jag har tillsammans med min kollega Erik Johansson ofta haft korta frågesporter som har spänt över breda kunskapsområden. Att eleverna har tagit sig an sådana utmaningar har stärkt klasskulturen där allmänbildning är något eftersträvansvärt. Inom teknik och NO-ämnena finns det en stor nyfikenhet i gruppen och det ställs många frågor under lektionerna. Det har gjort att vi ofta fördjupat oss mer än vad som ursprungligen var tanken. Dessa två faktorer bedömer jag ha gynnat klassen såväl i tävlingen som i skolarbetet. Den allra viktigaste framgångsfaktorn är dock klassammanhållningen där eleverna månar om varandra och tillsammans stärker sina kunskaper, säger Joakim Areljung, lärare på Ålidhemsskolan.

Rikstävlingen som arrangeras av Högskolan Dalarna blir även den digital och hålls i två steg, semifinal den 6 maj och final den 20 maj.

Läs mer om Teknikåttan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer information:

Joakim Areljung
lärare Ålidhemsskolan
joakim.areljung@umea.se

Fler nyheter

Skriv ut
Senast uppdaterad: 29 april 2021
Sidan publicerad av: Gabrielle Hultdin