• Startsida
  • / Nyhetsarkiv
  • / Klass från Ålidhemsskolan vidare till rikstäckande semifinal i matematiktävling

Klass från Ålidhemsskolan vidare till rikstäckande semifinal i matematiktävling

Kontakta Södra Ålidhemsskolan F–9

Södra Ålidhemsskolan F–9
Telefon: 090-16 10 00
E-post:

Besöksadress: Lärarstråket 1

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-17.00

Klass 8C Ålidhemsskolan har kvalificerat sig till den svenska semifinalen av matematiktävlingen Sigma8. I Sverige deltog drygt 200 åttondeklasser och de tio bästa kommunvinnarna gick vidare till en rikstäckande semifinal.

Genrebild med elever från Ålidhemsskolan.

Semifinalen bestod dels av en problemslösningsdel som gjordes via zoom, dels en klassuppgift som har gjorts på skolan. Hela klassen har arbetat med fördjupad matematik, filmredigering och skrivande under fem veckors tid.

– Vi har arbetat med problemlösning som kännetecknas av en låg tröskel och högt tak. Det innebär att problemet kan lösas på många olika sätt och eleverna har då kunnat lära av varandras olika lösningsmetoder. Elevernas engagemang och positiva attityd har gjort det möjligt för mig som lärare att testa nya upplägg för att på så vis utveckla och förbättra min undervisning. Nyckeln till de lyckade resultaten är att eleverna arbetar tillsammans som en grupp där alla individer är viktiga, säger Joakim Areljung, lärare på Ålidhemsskolan.

I slutet av maj ges besked om vilken klass som står som vinnare och får representera Sverige i den nordiska finalen. Sigma8 är en matematiktävling som ingår i Nordic Math Class Competition.

Mer information:

Joakim Areljung
lärare Ålidhemsskolan
joakim.areljung@umea.se

Fler nyheter

Skriv ut
Senast uppdaterad: 29 april 2021
Sidan publicerad av: Gabrielle Hultdin