Kontakta Maja Beskowskolan 7-9

Maja Beskowskolan 7-9

Besöksadress: Fridhemsvägen 2

Om högstadiet

Kunskapstorg på högstadiet, illustration: White arkitekter

HeJ

Här ska alla få en utbildning av hög kvalitet som har nyfikenhet och kunskap i fokus och möjligheter till nära samarbete med gymnasiet, universitet, näringsliv och föreningsliv. Lärdomar som gör våra elever väl förberedda för framtiden. Jag som rektor vill gärna berätta lite om min vision för skolan.

Vi hjälper våra elever att lyckas med sitt skolarbete. På Maja Beskowskolan uppmuntras och accepteras hårt arbete. För att kunna fokusera på elevernas studieresultat krävs väl fungerande stöd, elevhälsa, tydliga lektionsstrukturer och tydligt ledarskap hos lärare och rektor. Skolan är uppbyggd i fyra olika hemvisten. Vi kallar det ”den lilla skolan i den stora skolan”. I anslutning till varje hemviste finns lärarrum, klassrum och kunskapstorg med olika typer av studieytor. Det bidrar till samarbetsklimat och studiero i en trygg och flexibel lärmiljö som möter elevernas olika behov.

Tillsammans med Elitidrottsgymnasiet kan vi erbjuda eleverna funktionell träning i anslutning till skoldagens slut. För att skapa trivsel och rörelse under skoldagen arbetar vi tillsammans med eleverna för att välja ut material för rastaktiviteter som finns på vårt aulatorg och i högstadiets utemiljö.

Vi tror också på att samarbeta med andra för att skapa de bästa möjligheterna för vidare studier och arbetsliv. Vår närhet till Maja Beskowgymnasiet är en stor fördel. Det ska vara möjligt att man på högstadiet kan fördjupa lärandet och gå fortare fram genom att läsa kurser på gymnasienivå. Som rektor vill jag också utveckla olika samarbeten med universitetet, föreningslivet och näringslivet.

Välkommen till en skola med omtanke om alla och studieresultat i fokus!

Vänliga hälsningar,

Magnus Josefsson, rektor Maja Beskowskolan

Aulatorget. Klicka på bilden för större vy. Illustration: White arkitekter

Stort skolbibliotek, klicka på bilden för större vy. Illustration: White arkitekter

Maja Beskowskolan ligger drygt en kilometer öster om centrala Umeå. Från centrala Umeå till Maja Beskowskolan är det ca 5 minuters cykeltur. Det tar ca 15 minuter att promenera samma sträcka.

Närmaste hållplatserna är Fabriksgatan med lokalbussarnas linje 1, 5, 8 och 9 samt Gammlia och Fridhemsvägen med linje 2 och 7. För tidtabeller se: tabussen.nulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Maja Beskowsskolan är uppdelad i Hus 1-12. Högstadiet håller till i hus 1, 2, 3 och 6. Bibliotek, information och cafeteria finns i anslutning till skolans huvudentré. Maja Beskowhallen (idrottshallen) ligger närmast Fridhemsvägen, aulan ligger i Hus 2 det vill säga längst upp mot Hamrinsberget (gå in via huvudentrén och passera biblioteket), skolrestaurangen ligger i Hus 11 mot Blå vägen (väg 531). Gymnasiet håller till i Hus 4, 5, 7, 8 och 10.

Alla klassrum har ett nummer som är uppbyggt på följande sätt:
hus + korridor + rumsnummer. Till exempel ligger klassrum 1212 i hus 1, på våning 2 och rum nr 12.

Senast uppdaterad: 13 november 2019
Publicerad: 15 november 2018