Kontakta Hedlundaskolan F–6

Hedlundaskolan F–6
E-post:

Besöksadress: Lilla gatan 1903 22 Umeå

Kunskap, trygghet och glädje är ledorden för vår skola!

På Hedlundaskolan arbetar engagerad personal som skapar goda förutsättningar för lärande och utveckling där eleverna har ett stort inflytande över sin skolgång.

Vi gör varandra bra

På vår skola arbetar vi tillsammans och gör varandra bra! Vi lär av och med varandra. Personalen arbetar språk- och kunskapsutvecklande för att alla elever ska nå så långt som möjligt. Vi har ett inkluderande förhållningssätt och möter våra elever med höga förväntningar och utifrån deras förkunskaper. För oss är det viktigt med en skola för alla där olikheter utvecklar tolerans och solidaritet.

En röd tråd genom elevens skolgång

Vi strävar efter att skapa en likvärdighet och en röd tråd genom elevens skolgång, från förskoleklass till och med årskurs sex. Vi vill att eleven ska känna en trygghet i en sammanhållen struktur för undervisningen, bland annat genom att vi jobbat fram en gemensam lektionsstruktur som används i alla årskurser. Vi arbetar även med olika typer av anpassningar i undervisningen, däribland bildstöd.

Våra olikheter är en styrka

På Hedlundaskolan finns en mångfald av språk, intressen och kulturer. Hedlundaskolan är en av kommunens mottagningsskolor för nyanlända elever som har ett annat modersmål än svenska. Vi har en förberedelseklass på skolan där nyanlända elever med fokus på svenska språket utvecklar kunskaper i skolans alla ämnen. Några av skolans ämnen läser eleverna inkluderat tillsammans med reguljära klasser. Efter en tid slussas eleverna i förberedelseklassen ut i reguljära klasser.

Förskoleklassen - en bra start på skolan

I förskoleklassen får barnen lära känna skolans värld i sin egen takt. Leken står i centrum och de lär sig matematik och språk på ett lustfyllt sätt. Språk och kommunikation, skapande och estetiska uttryckformer, matematiska resonemang och uttrycksformer, natur, teknik och samhälle samt lekar, fysiska aktiviteter och utevistelse är de kunskapsområden som ska ingå i verksamheten.

Fritids - ett komplement till skolan

Fritidsverksamheten kompletterar skolan och här har barnen möjlighet till både fria och planerade aktiviteter. Vår fritidsverksamhet är åldersindelad och har två hemvisten: Lilla Pärlan och Stora Pärlan. För de äldre barnen finns även Fritidsklubben.

Skolans utvecklingsområden

Vi är en lärande organisation som arbetar aktivt med att utveckla arbetet på vår skola. För läsåret 19/20 har vi valt att fokusera på följande utvecklingsområden med ett kooperativt lärande som grund:

• Öka måluppfyllelsen för samtliga elever med särskilt fokus på pojkar genom att stärka pedagogernas bedömningskompetens, fortsatt utveckla vårt språkutvecklande arbetssätt i skolans alla ämnen med särskilt fokus på läsning och matematik samt öka kunskapen kring genus och ha ett ökat genusperspektiv i vår undervisning.
  • Öka tillgängligheten i lärmiljön och för eleverna i deras lärande med hjälp av kompensatoriska hjälpmedel och digitala estetiska uttrycksformer.
  • Öka medvetenheten kring hållbart lärande för elever och pedagoger.
Senast uppdaterad: 13 augusti 2019
Publicerad: 18 april 2017