Kontakta Hagaskolan F–9 med anpassad grundskola

Hagaskolan F–9 med anpassad grundskola
Telefon: 090-16 26 83
E-post:

Besöksadress: Utmarksvägen 1

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-17.00

Om oss

Engagerad personal, positiv attityd och ständig dialog. Det är våra byggstenar i arbetet med att stötta ungdomar i deras utveckling.

Tillsammans med våra elever formar vi en bra stämning och en kreativ miljö. Hagaskolans elevvårdsteam arbetar för att främja hälsa och lärande hos eleverna. Teamet består av skolsköterska, kurator, specialpedagoger, studie- och yrkesvägledare, resurspedagog och rektorer.

Hos oss får du hjälp

Tisdagar kl.15–17 finns det möjlighet för högstadiets elever till läxhjälp eller förberedelser för prov och annat skolarbete. Onsdagar 14.45-15.45 är det studiestuga för mellanstadiets elever. Lärare och resurspedagoger finns på plats för att hjälpa till.

IT-satsning

Vi har på Hagaskolan trådlös Internetuppkoppling i alla lokaler och en heltidsanställd IT-pedagog på skolområdet. Hos oss får både elever och lärare hjälp med sin IT-användning av IT-ansvarig som finns på skolan. Från årskurs 4 har eleverna tillgång till en egen bärbar dator och i årskurserna F–3 är tillgången på bärbara datorer hög. Skolan har också en egen IT/mediaplan. Utifrån den får alla elever lära sig att använda IT som ett verktyg i sitt lärande. Eleverna får t.ex. göra tidningar, producera radio och film.

Temaveckor och egen fördjupning

Varje höst och vår återkommer våra populära temaveckor. Under dem får eleverna fördjupa sig inom olika ämnesområden. Dessutom ges eleverna möjlighet till fördjupning inom exempelvis idrott, estetiska ämnen eller matematik varje vecka inom ramen för elevens val.

Läs mer om Förskoleklass upp till årskurs 6

Läs mer om fritids

Läs mer om anpassad grundskola (grundsärskola)

Läs mer om årskurs 7–9

Läs mer om anpassning för elever med nedsatt hörsel

Skriv ut
Senast uppdaterad: 6 april 2023
Sidan publicerad av: Olivia Lindmark