Kontakta Ersängsskolan F–9 med anpassad grundskola

Ersängsskolan F–9 med anpassad grundskola
Telefon: 090-16 10 00
E-post:

Besöksadress: Ostvägen 20

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-17.00

Idrott som elevens val

Många ungdomar håller på med flera sporter, framför allt kombinationen innebandy/fotboll. Elevens val inom innebandy/fotboll ger möjligheten att kombinera dessa två idrotter och utveckla det parallellt med skolarbetet.

Att ha specialidrott på schemat innebär inte att det är något annat ämne som försvinner. Förutom praktisk träning får du allt annat som behövs för att bli en bättre fotbolls- eller innebandyspelare. Till exempel arbetar vi med med kost och hälsa, allmän träning, taktik, ledarskap samt etik och moral inom idrotten. Det sker i samarbete med övriga lärare och ämnen i arbetslaget. Vi gör en individuell utvecklingsplan som utarbetas tillsammans med dina lärare utifrån din egen målsättning, mognad och förutsättningar.

Alla ämnen är viktiga

Specialidrotterna får inte medföra negativa konsekvenser för det övriga skolarbetet. Det vanliga skolarbetet måste därför skötas, annars blir det inte tid för specialidrotten.

Progression

Allmän träning och fysiologi, teknik, kost, hälsa, etik och ledarskap finns löpande under året.

  • Lekfull och allsidig träning. Teknik, fair play.
  • Vi jobbar mer med kost och hälsa. Från att ha varit mer lekfull kommer träningarna att ha ett innehåll mer riktat mot matchspel och de situationer som uppkommer där. Teknik, fair play och anfallsspel.
  • Vi förbereder elever på den hårdare idrottsvärld som de möter i junioråldern. Eleven kommer att ges möjlighet att leda och instruera de lägre årskurserna. Teknik, fair play, anfallsspel och försvarsspel.
Skriv ut
Senast uppdaterad: 14 september 2022
Sidan publicerad av: Gabrielle Hultdin