Kontakta Ersängsskolan F–9 med anpassad grundskola

Ersängsskolan F–9 med anpassad grundskola
Telefon: 090-16 10 00
E-post:

Besöksadress: Ostvägen 20

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-17.00

Elevens val

På Ersängsskolan har vi Elevens val 60 minuter per vecka. Eleverna väljer profil årsvis och kan bland annat välja mellan inriktningarna idrott, media, musik med mera. Vi har dessutom en vecka på hösten då vi har Elevens val hela veckan.

De som ska börja årskurs 6 kan välja mellan alla val som finns på högstadiet. Väljer de innebandy eller badminton som en del av Elevens val – då ingår ett extra träningspass i veckan. Ersängsskolans innebandyklasser har fostrat flera framgångsrika elitspelare som nu återfinns i högsta serien, exempelvis Emil Johansson, IBF Falun och landslaget, Felicia Tjäderborn, FBC Uppsala, samt Filip Stenmark, Warberg, för att nämna några.

I badminton erbjuder skolan träningar med elitspelaren Simon Knutsson och badmintongymnasiets huvudtränare Ola Molin. Att välja badminton som Elevens val ger stora möjligheter till utveckling och en bra ingång till badmintongymnasiet.

Idrott som elevens val

I klass F–6 och anpassad grundskola har Ersängsskolan ett nära samarbete med musikskolan och projektet El Sistema. Det innebär att hela klasser får prova på instrument, körsång, rörelselek och dans för att väcka intresset för rytm och musik. Det sker under elevernas musikundervisning men även under Elevens val och Skolans val.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 14 september 2022
Sidan publicerad av: Gabrielle Hultdin