Kontakta Yttersjö

Yttersjö
Telefon: 090-16 50 24
E-post:

Besöksadress: Yttersjö 113

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-17.00

Om oss

Yttersjö förskola ligger i naturskön omgivning, med skog och sjö på promenadavstånd. Närheten till naturen, engagemang från pedagoger och föräldrar, och en lyhördhet för barnens behov är några av pusselbitarna som gör förskolan till en utvecklande plats för barnen.

Yttersjö förskola har tre avdelningar. På avdelningarna Ekan och Jollen är det 1–4 år placerade och på avdelningen Skeppet, 4–5 åringar. Förskolan startades 2009 i tidigare skollokaler som är renoverade och anpassade för förskolebarn. Skolhuset bredvid har delvis renoverats och används av avdelningen Skeppet. Maten tillagas i Kasamark, 3 kilometer bort och levereras till förskolan.

Läs mer om introduktion.

Miljö som inspirerar

På Yttersjö förskola är det barnens behov som står i centrum. Därför är det också naturligt att barnen själva får påverka sin inre och yttre miljö.

Läs mer om vår miljö och dess betydelse i vår verksamhet.

Natur och hållbarhet

Utomhusaktivitet utvecklar motorik, skapar trygghet och inspirerar till samarbete. På Yttersjö förskola finns naturen alltid runt hörnet.

Läs mer om naturen och vårt arbete med hållbarhet.

Språk och kommunikation

Utvecklingen av språk och kommunikation är en naturlig och integrerad del av vardagen för barnen på Yttersjö förskola.

Läs mer om språk och kommunikation.

Delaktighet för alla

Alla har en lika viktig roll för utvecklingen av Yttersjö förskola. Därför träffas personal och föräldrar regelbundet i olika utvecklingsgrupper för att samtala, reflektera och planera inför framtidens förskoleverksamhet.

Läs mer om hur vi utvecklar vår verksamhet.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 22 maj 2024
Sidan publicerad av: Gabrielle Hultdin