Kontakta Tallkotten

Besöksadress: Sandgärdesgatan 2

Förskolan Haga i nya lokaler

Bild

I januari 2020 öppnar förskolan Haga i nya lokaler. Förskolan utökas med tre ytterligare avdelningar från idag tre till sex avdelningar.

Förskolan Tallkotten öppnades 2011 för att tillgodose bristen på förskoleplatser i Umeå. När nu behovet av förskoleplatser i området kan tillgodoses med platser på Haga förskola kommer nuvarande verksamhet lämna lokalerna på Tallkotten. Lokalerna planeras att användas som evakuerings- och garantiförskola tills annan verksamhet inom kommunen behöver dem.

Förskolan Haga byggs i två plan. På plan ett kommer det att vara en avdelning med hörselverksamhet för barn 1-5 år samt två avdelningar för barn 3-5 år. Där finns även gemensam matsal och atlejé. På plan 2 kommer det att vara tre avdelningar för barn 1-3 år samt personalutrymmen.

Förskolegården kommer att innehålla många olika delar för att locka till lärande. Det kommer t.ex. finnas delar som inspirerar till roll lekande, balans och motorikträning, byggande och samvaro.