Kontakta Häradsdomaren

Häradsdomaren

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-17.00

Om oss

Förskolan Häradsdomaren på Teg är en förskola med två avdelningar, Blåbäret och Hjortronet. Hit kan vårdnadshavare inte söka plats utan erbjuds tillfällig placering i avvaktan på att annan förskoleplats kan erbjudas. Verksamheten bedrivs från 6 februari till och med 30 juni 2023.

Domarevägen 5.

På Domarevägen 5 finns förskolan Häradsdomaren.

Introduktion för en lugn och trygg start

När barnet fått plats på förskolan Häradsdomaren skickar vi ett brev med praktisk information kring introduktionens innehåll och upplägg. Introduktionsperioden kan variera individuellt men som vårdnadshavare kan man räkna med cirka två veckor.

Vårt mål med introduktionsperioden är att barn och vårdnadshavare ska få en lugn och trygg start med personal, barngrupp och miljön. Tiden brukar vara 1,5 timme per dag på förmiddagen, oftast klockan 09.00–10.30, där du som vårdnadshavare är med de första dagarna och så småningom lämnar barnet kortare stunder. Tiderna utökas i slutet av perioden. Oftast är det flera barn som gruppinskolas samtidigt.

Hur lång tid introduktionsperioden tar kan variera beroende på barnets erfarenheter sen tidigare. Tänk på att barnet kan insjukna under perioden vilket gör att det kan ta längre tid. När introduktionen är klar bör man ha i åtanke att barnet befinner sig i en ny miljö med många barn och vuxna. Det är viktigt att vi har en öppen dialog där vi alltid har barnets bästa som utgångspunkt.

Vårdnadshavare är barnets trygghet. Pedagogerna fokuserar på att bygga upp en relation till barnet och inbjuder till olika aktiviteter. Vi pratar gärna med er vårdnadshavare före och efter introdukionsperioden.

Vi vill att ni märker ert barns kläder och skor (nappar, gossefilt m.m). Ta med extra kläder och kläder efter väder. Barn blir lätt blöta och kladdiga, då vill vi kunna byta på dem.


På förskolan bör det alltid finnas extra kläder

2 par långärmade tröjor

2 par t-shirts

2 par långbyxor

2 par kalsonger/trosor (om de ej har blöjor)

2 par sockar


Övrig utrustning

Regnbyxor, regnjacka, regnvantar (gärna fodrade), sydväst

Gummistövlar

Höstjacka som är vind- och vattentät

Överdragsbyxor i ett slitstarkare tyg

Minst två par tumvantar

Fleecetröja och fleecebyxor (eller andra tjockare varianter)

Tjocksockar

Mössa, en varmare och en tunnare

Till vintern en rymlig overall eller täckjacka och byxa

Halskrage/halsduk

All personal som jobbar inom förskolan omfattas av sekretesslagen och har tystnadsplikt. Vi omfattas också av socialtjänstlagen och har anmälningsplikt vid misstanke att barn far illa. Berätta gärna för oss när det har hänt något särskilt hemma. Detta kan påverka ditt barn och vi har då lättare att förstå vad det kan bero på samt ge ert barn ett bättre bemötande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 12 december 2022
Sidan publicerad av: Gabrielle Hultdin