Kontakta Haga

Haga
Telefon: 090-16 19 82
E-post:

Besöksadress: Norra Majorsgatan 25

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-17.00

Traditioner

Storsjung varje fredag

Varje fredag förmiddag samlas vi från alla avdelningar på Trollgrottan för att gemensamt sjunga sånger. På så vis får alla en chans att lära känna alla. Detta skapar en stor trygghet när vi sedan ska leka tillsammans ute på gården eller ha någon annan gemensam aktivitet.

Höstens traditioner

Skördefest

Vi skördar det vi har sått ute på gården och äter det gemensamt som mellanmål. Kanske kan fågelskrämman komma och hälsa på.

Trollfest

Trollgrottan bjuder under oktober månad in Björnidet och Lejonkulan till en gemensam trollfest. Vi träffas i talldungen och sjunger och om vi har tur får vi träffa trollet.

Lucia

På Lucia bjuds barnens nära och kära in för att se barnens luciatåg. Barnen bestämmer själva om de vill klä ut sig och i så fall till vad. Barnen från samtliga avdelningar går till skolans aula där nära och kära får se och höra dom sjunga. Efter all skönsång blir det på fika för alla på respektive avdelning.

Julkul

Skattjakt i jultema. Vi hittar alltid spår efter Tomten men vi har hittills inte lyckats få se honom.

Vårens traditioner

Julgransplundring

Julgransplundringen sker utomhus där vi sjunger och dansar runt granen med mycket stoj och skratt. Den avslutas med smaskig frukt på avdelningarna.

Lilla Vasaloppet

På fettisdagen genomför vi Lilla Vasaloppet. Där åker barnen skidor eller går runt en utstakad bana. Senare under dagen är det även diplom- och medaljutdelning till alla. Vi äter semlor till mellanmålet.

Påskkul

Vi träffas och sjunger påsksånger och leker någon lek. De som vill får klä ut sig.

Förskolansdag

Vi uppmärksammar förskolans dag genom att alla avdelningar träffas för gemensamma aktiviteter på förmiddagen.

Teckenspråkets dag

- uppmärksammas på olika sätt bland annat med att pyssla i turkost som är teckenspråkets färg.

Sommarfest

Då bjuds alla nära och kära in för att fira att sommaren är här och för att ha en trevlig stund tillsammans. Barnen sjunger sommarsånger. Sedan kan det vara lite olika aktiviteter som t.ex. bollkastning, såpbubblor, djurbingo mm. Självklart bjuds det även på någon typ av fika och korv.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 14 september 2021
Sidan publicerad av: Gabrielle Hultdin