Kontakta Gungan

E-post:

Besöksadress: Blomstervägen 21

Hållbar utveckling

Vi är rädda om varandra, vår natur och våra saker

Hur vi arbetar med och presenterar detta på våra hemvist är lite olika. Alla har våra fina hjärtan uppe som en påminnelse om det viktiga arbetet vi gör och att det är också lätt för föräldrar att se vad vi arbetar med.

Vi är rädda om naturen- Uteaktivitet, på gården, på utflykt, i skogen och på promenad. Förmedla ett förhållningssätt om naturen och dess värde och betydelse. Vi använder oss av återvunnet material som vi köpt billigt på Returbutiken. Dessa hjälper barnen att utveckla sin kreativa förmåga, men vi visar också på att ta men kan ta tillvara på det som redan finns och att bra pedagogiskt material inte behöver vara dyrt!

Miljön är uppbyggd så att kreativiteten skall utmanas och utvecklas men också att det finns möjlighet till mänskliga möten, barn-vuxna. I samspel med andra ske utveckling, men också tränas turtagning, demokrati mm. Vi är rädda om våra saker-vi jobbar medvetet med att låta barnen vara med och sortera lekmaterial mm i syfte att vara rädda om våra saker och skapa en förståelse för att allt hänger ihop, leksaker, pengar, naturen osv. Barnen får utveckla sin självständighet och en del är att ta hand om sina kläder.

Senast uppdaterad: 11 maj 2017
Publicerad: 18 april 2017