Kontakta Glaciären

Glaciären

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-17.00

Om oss

Glaciärens innemiljö

Vår strävan är att varje dag skapa så bra förutsättningar som möjligt för alla barn att få lära, leka och utvecklas tillsammans på förskolan.

Välkommen till förskolan Glaciären som ligger belägen i närheten av Umeå universitet och IKSU motionsanläggning. Förskolan består av åtta avdelningar som är fördelade på två våningar.

Vår strävan är att varje dag skapa så bra förutsättningar som möjligt för alla barn att få lära, leka och utvecklas tillsammans på förskolan. Som en del i det arbetet har vi delat in barnen i åldersnära grupper vilket innebär att 1-3 åringar är tillsammans och 3-5 åringar bildar grupperna för de äldre barnen. Syftet med detta är att material som erbjuds barnen och uppbyggnaden av våra lärandemiljöer ska stötta barnen i sitt undersökande. Vidare är vårt sätt att organisera dag och innehåll anpassat efter de åldersgrupper som finns inom respektive avdelning.

Förskolans hjärta

Torget är förskolans ”hjärta”, en mötesplats för hela förskolan. Här äter vi våra måltider och här möts vi för gemensamma aktiviteter.

Naturtomt

Förskolans utemiljö består till stor del av naturtomt. Här kan barnen tillsammans med personalen bland annat uppleva naturen på nära håll. Vill vi vidga våra vyer så har vi mer skog i direkt anslutning till förskolans gård.

Förskola på nationellt minoritetsspråk

Förskolan Glaciären breddar sin nuvarande verksamhet i augusti 2023 och blir även förskola på nationella minoritetsspråken finska, meänkieli och samiska. Mer information på Umeå kommuns webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 27 april 2023
Sidan publicerad av: Gabrielle Hultdin