Kontakta Aftonstjärnan, omsorg på obekväm arbetstid

Aftonstjärnan, omsorg på obekväm arbetstid
Telefon: 070-327 68 68
E-post:

Besöksadress: Skidspåret 6

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-17.00

Om oss

Aftonstjärnan på Berghem erbjuder omsorg på obekväm arbetstid till vårdnadshavare som har sitt barn inskrivet i kommunal eller fristående förskole- och fritidsverksamhet samt pedagogisk omsorg i Umeå kommun. Verksamheten tar emot barn från ett års ålder till och med vårterminen det år barnet fyller 13 år.

För att få omsorg på obekväm arbetstid krävs att det rör sig om ett regelbundet och kontinuerligt omsorgsbehov och vid minst två tillfällen per månad. Detta gäller ensamstående vårdnadshavare med sådana arbetstider och vuxna i samma hushåll där båda parter arbetar sådana tider. Tillfälliga placeringar under sommaren görs inte.

Aftonstjärnans öppettider

Måndag–torsdag klockan 17.00-07.30, fredag klockan 17.00 till och med måndag klockan 07.30.

För behov av omsorg tidigt eller sent på vardagen kontakta i god tid rektor på ditt barns enhet. Kommunala förskolor, pedagogisk omsorg och fritidshem kan då ha öppet vardagar från klockan 06.00 till 19.00 när samtliga vårdnadshavare arbetar.

Om verksamheten

På Aftonstjärnan arbetar engagerad och erfaren pedagogiskt utbildad personal. Vår målsättning är att erbjuda en trygg och stimulerande miljö där det sociala samspelet bygger på en positiv anda. Vi erbjuder barnen en meningsfull fritid, där de kan leka och utvecklas tillsammans med andra i ett tryggt sammanhang. Aktiviteter och lek anpassas efter ålder och intresse. Exempel på aktiviteter är att baka, spela spel, skapande. Vi arbetar särskilt med:

  • lärande för hållbar utveckling,
  • digitalt lärande,
  • språkutvecklande arbetssätt,
  • kulturskapande aktiviteter,
  • jämställdhet mellan könen.

Utevistelse är en del av dagen och i vår närmiljö finns tillgång till en fin skolgård samt tre förskolor med bra utemiljö. Fotbollsplan och stor lekpark finns också i vår närhet. Närheten till Gammlia friluftsområde, lekparker och skogen runt omkring ger möjligheter till uppskattade utflyktsmål under helgerna.

Introduktion

Barn som fått plats genomgår en introduktionsperiod. Tiden för introduktionen kan variera utifrån barnets individuella behov. Vårdnadshavare deltar i verksamheten efter överenskommelse med personalen. Introduktioner genomförs inte i juni-juli.

Mer information:

Riktlinjer , 163.6 kB, öppnas i nytt fönster.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 22 mars 2024
Sidan publicerad av: Gabrielle Hultdin