Stäng meddelande

Umevux sfi

Kontakta Centrum för vuxenutbildning

Centrum för vuxenutbildning
Telefon: 090 - 16 17 20 (10.00-11.30 och 13.00- 15.00 måndag - torsdag)

Besöksadress: Sveagatan 8

Kontakta personal

Välkommen att studera hos oss på Umevux sfi

På Umevux sfi (Utbildning i svenska för invandrare) får du möjlighet till individanpassat lärande och olika vägar till att nå ditt studiemål. Utifrån din ansökan föreslår vi en möjlig studieväg som passar dig. Hos oss får du låna en bärbar dator under dina studier.

Du måste ha svenskt personnummer för att kunna ansöka till Umevux sfi.

Våra kurser

Vi erbjuder utbildning på dagtid, distans- och kvällstid måndag–fredag. Du studerar i en grupp som är indelad efter spår och kurs, från A–D nivå.

Dagkurser innebär studier på heltid, 100%. Eleverna har ett visst antal lektioner på skolan, men förväntas studera resten av tiden, upp till heltid, hemma.

Distanskurser

Distanskurs innebär att du har lektion 2 timmar varje vecka, resten av tiden studerar du själv online. Distanskursen har ett schema med flera tillfällen då du kan träffa din lärare för lektion, och du väljer själv vilken av lektionerna på schemat som du deltar på. Vilken tid lektionerna är på varierar mellan kurserna men det är alltid måndag-fredag mellan klockan 8.00-17.00. Det finns alltså ingen distanskurs som är på kvällar eller helger!

Kvällskurser
Kvällskurs finns för kurs C och D, och ges på tisdagar klockan 17.00-19.00. Just nu finns det inte kvällskurs för nybörjare, kurs A eller kurs B.

Distans- och kvällskurser är främst för de som har arbete och därför inte kan studera på dagkurserna.

Vid frågor, hör av dig till vår expedition.

Varje kommun ska se till att nyanlända invandrare erbjuds samhällsorientering enligt lagen (2013:156) som omfattar vissa nyanlända invandrare. Umeå kommun bedriver samhällsorientering i egen regi och den är organiserad under Utbildning och Umevux sfi. Samhällsorienteringen omfattar 100 timmar och sker oftast parallellt med studierna i svenska för invandrare.

Har du frågor om samhällsorienteringen kontakta samordnare Conny Nilsson conny.nilsson@umea.se

Senast uppdaterad: 16 mars 2021
Publicerad: 6 maj 2019